Scandal PDL - USL pe proiecte! Democrat liberalii il acuza pe Marius Nicoara ca i-a furat lui Boc ideile VIDEO


Conducerea Partidului Democrat Liberal (PDL) Cluj il acuza pe Marius Nicoara ca a copiat proiectele Primariei Cluj-Napoca si ale lui Emil Boc, ir apoi si le-a trecut in programul de campanie.

"Am constatat faptul ca acest program este o copie dupa proiectele Primariei si ale domnului Emil Boc. Din acest punct de vedere, am sa va dau cateva exemple: monorailul este studiat inca din 2006, avand in vedere strategia municipiului pentru perioada 2007 - 2013. Se regaseste descris amplu la pagina 20. De asemenea, a existat in 2010 o dezbatere la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si un studiu realizat de un fost director din Compania Nationala de Austostrazi la costuri reale, care sunt de aproximativ de 450 de milioane de euro, si nu la costurile spuse de domnul Nicoara, care nici nu prevede sursa de finantare. Noi avem deja o sursa de finantare pentru linia de tramvai pana in Floresti, prin programul operational regional pentru perioada 2014 - 2020 al Uniunii Europene. Vrem sa construim din bani europeni si nu din banii bugetului local.

De asemenea, pasajul subteran Bulevardul 21 Decembrie - Calea Motilor, care inca din 2008 a primit avizul de oportunitate.

Inelul de ocolire sud, din Manastur pana in partea estica a municipiului, care a primit deja avizul de mediu si s-a facut PUZ -ul pe primele doua tronsoane si asteapta avizul de mediu de la al treilea tronson.

Proiectul centrului IT la care se refera domnul Nicoara de fapt este Centrul Regional de Excelenta, Industrii Creative si IT, proiect pe care noi il promitem si am si semnat contractul de finantare cu Uniunea Europeana in aprilie 2012 si in perioada urmatoare vom lansa licitatia de executie", a declarat Radu Moisin, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook