Tramvai de la Podul Calvaria pana in comuna Floresti! Costul ar fi de 2 milioane de euro pe kilometru VIDEO


Primarul Radu Moisin a declarat ca a stat de vorba cu specialistii de la Universitatea Tehnica Cluj, care au propus prelungirea liniei de tramvai de la Podul Calvaria, pe Calea Floresti si pana in cartierul Cetatea Fetei, din comuna Floresti.

"Exista o intentie ferma in acest punct de vedere, sursa de finantare posibila fiind programul operational regional 2014 - 2020, unde se vor aloca fonduri proiectelor viabile, care pot aduce un beneficiu intregii comunitati de la nivel metropolitan.

Din acest punct de vedere, traseul discutat in urma cu cateva saptamani cu specialistii de la Universitatea Tehnica, ca urmare a discutiilor purtate si cu reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Nord-Vest, ar fi de la Podul Calvaria, extinderea liniei de tramvai pe Calea Floresti, pentru a deservi si acea zona de Manastur, si ulterior pe drumul national pana in Floresti la sensul giratoriu, unde ar face stanga pe strada Eroilor, pana aproape de intrarea in cartierul Cetatea Fetei, pentru a avea acolo o bucla de intoarcere.

Estimam costul pe kilometru de aproximativ 2 milioane de euro, urmand sa avem circa 10-11 kilometri, cu mentiunea ca depinde foarte mult de locatia buclei de intoarcere. Noi ne dorim ca aceasta sa fie cat mai aproape de cartierul Cetatea Fetei pentru ca acolo este cea mai mare concentratie de blocuri din zona Floresti si cea mai mare si cea mai mare concentratie de populatie", a precizat Radu Moisin.

Proiectul a mai fost prezentat opiniei publice si de candidatii la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc (PDL) si Marius Nicoara (USL), ultimul vorbit despre un monorail.

Comentarii Facebook