Scandal la nivel înalt în PNL.Antonescu: Nu se poate să rămân în acelaşi partid cu Chiliman


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp.

Crin Antonescu a declarat, luni, că la Congresul ce va avea loc, va trebui să se decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

"Excluderea domnului Chiliman nu a mai fost cerută de nimeni, pentru că domnul Chiliman trebuie să-şi apere punctele de vedere, puncte de vedere din punctul meu de vedere absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie să şi le apere dacă are cum şi cu ce într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum dnul Chiliman, sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă", a spus Antonescu, potrivit realitatea.net.

După şedinţa liderilor PNL, el a precizat că nu se poate ca el şi Chiliman să rămână în acelaşi partitd

"Nu se poate însă, asta-i clar, după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu şi dnul Chiliman, pentru că din două una: fie congresul hotărăşte că toată conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid exsovietic şamd, şi atunci fie plec, fie dpmnul Chiliman este un om care loveşte în mod trădător în acest partid, şi atunci nu mai are domnia sa ce căuta", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că nu doreşte să excludă pe nimeni din PNL, iar în cazul lui Andrei Chiliman, dacă se va cere excluderea sa, el personal va cere o amânare.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Chiliman, care face aceste declaraţii caraghioase pentru tot partidul de două-trei zile, dacă i se va cere excluderea, eu voi cere colegilor mei să amâne, să nu discute treaba asta, pentru că doresc să fac un congres", a explicat Antonescu. El a mai susţinut că este necesară organizarea unui congres extraordinar al PNL, iar la acesta Andrei Chiliman sau Ludovic Orban au posibilitatea să candideze.

"Eu îl vreau pe domnul Chiliman la Congres pentru a discuta despre Occident, (...) despre identitate, despre trădare, despre ce doreşte domnia sa. Numai că, după ce facem acest Congres, PNL va trebui să se comporte ca un partid mare şi într-un partid mare nu e loc de tumbe mici, pentru că nu se întâmplă nicăieri", a adăugat Antonescu.

El a mai afirmat că în PNL nu se vor mai regăsi oameni care să "vorbească aceleaşi texte" cu Elena Udrea sau Traian Băsescu.

Comentarii Facebook