Consiliul Local Cluj-Napoca a hotărât. Impozitele şi taxele locale nu vor fi indexate-VIDEO


Consiliul Local Cluj-Napoca a votat pentru menţinerea taxelor locale la nivelul din 2012.

Primarul Clujului, Emil Boc, a solicitat consilierilor locali să rămână consecvenţi şi aşa cum au hotărât în luna noiembrie a anului trecut, 2012, să menţină taxele şi impozitele locale la nivelul din 2012.

 Consiliul Local a hotărât în unanimitate ca taxele şi impozitele locale să nu fie indexate în acest an în raport cu procentul de creştere a inflaţiei.

"De astăzi clujenii se pot prezenta la ghişee pentru a plăti taxele locale la nivelul la care era în 2012. În sfârşit avem hotărârea de consiliu local votată în unanimitate prin care în 2013 păstrăm aceleaşi valori ale taxelor şi impozitelor locale. Păcat că a fost nevoie de atâta scandal pentru a ajunge la o decizie firească", a declara Emil Boc.

Primarul Clujului a mai precizat că bugetul local nu avea de suferit din cauza neindexării taxelor locale, menţionând că, bugetul local va fi hotărât în continuare de Consiliul Local.

Întrebat dacă primăria se va descurca fără banii de la bugetul de stat, primarul Emil Boc a spus că solicită să se respecte bugetul naţional şi precedurile legale, precizând că statul trebuie să dea înapoi ceea ce este prevăzut de lege.

Comentarii Facebook