Scandal în USR Cluj! Au cumpărat mobilă de la Buzoianu (PSD) și și-au dat seama că folosirea acelor facturi e ilegală. Camelia Sălcudean își dă demisia

 

USR Cluj este în plin scandal de câteva săptămâni. Înregistrarea ședinței Biroului Județean USR Cluj, de miercuri seara, arată că lucrurile sunt de-a dreptul grave.

USR Cluj a cumpărat mobilier pentru biroul senatorial al lui Cristian Bordei, pe banii partidului și ai filialei din TURDA (contrar legii AEP). Șefa USR Cluj, Camelia Sălcudean, a recunoscut că introducerea facturii in contabilitate este ilegală, pentru că nu pot fi folosiți banii partidului pentru birourile senatoriale. 

USR Cluj voia să facă același lucru și pentru sediul parlamentar din Zorilor, unde partidul voia să facă și un studio. Aceste investiții au fost sistate. Membrii Biroului Județean USR Cluj au fost șocați, în ședința de miercuri, când au aflat aceste probleme, spunând că au mai fost și altele și riscă să își păteze imaginea. În plus, mobila pentru Turda a fost cumpărată de la ”Tavi Buzoianu”, membru PSD, care le-a dat o factură de pe altă firmă, pentru că cea din Grecia nu era agreată.

Șefa USR Cluj, Camelia Sălcudean, a avut la final a ieșire nervoasă și a spus că va fi dată afară de la locul de muncă, din cauza partidului.

Discuție între membri:

- De ce crezi că ar fi o idee bună ca USR Cluj să se ia ceva de la Buzoianu. 

- De ce să nu cumpere, că nu înțeleg care este problema. Nu este factura bună? Firma are probleme?

- Noi de la cine am cumpărat mobilă? Chiar de la Tavi Buzoianu?

- Nu contează că e Tavi Buzoianu. Eu nu văd o problemă, pentru că noi am cumpărat o mobilă care există. 

- Nu e o problemă, pentru că o putem cumpăra atunci de la Tișe…

- Putem cumpăra de la oricine. Nu avem niciun fel de problemă.

- Legal așa este. Ca și imagine când o să scrie cineva un articol și va zice ”Uite ce combinații sunt!”. Eu zic că nu aveam nevoie.

- De ce aflăm abia acum despre aceste lucruri”. 

Cei de la USR Cluj spun că prima dată au avut o ofertă de la o firmă din Săvădisla, care li s-a părut prea mare. Ulterior au acceptat a doua ofertă, care a fost până la urmă la fel de mare ca și prima. 

Membru: Eu nu am venit în această echipă ca să aflu că noi avem scăpări tocmai pe problema banilor, care este cea mai sensibilă. Nu pot sta să mi se zică că nu joc cu echipa. Tu Cami (n.red. Camelia Sălcudean, șefa USR Cluj) știai lucrul ăsta.

Camelia Sălcudean: Mie nu mi s-a părut un lucru grav. Poate că eu sunt … Nu știu care este impactul”. 

Un alt membru a atras atenția că nu este legal să se cumpere mobilă din banii USR pentru cabinetele parlamentarilor din Turda și cartierul Zorilor, în ultimul urmând să fie făcut și un studio video.

Camelia Sălcudean: Poți face investiții, dar e discutabil să faci aceste lucruri, în alte spații decât în cele ale partidului. Nu e vorba despre obiecte. Aici e vorba despre amenajări. 

Membru - Am aflat acum că și chestia cu studioul nu o putem face. Mi se pare anormal să fim informați greșit. Eu am votat că acel spațiu al lui Cristian Bordei din Turda va fi folosit și ca sediul al partidului.

Camelia Sălcudean: Da, dar azi am aflat că nu se poate (e ilegal să se facă investiții).

Sunt principala vinovată și ar fi trebuit să am grija ca aceste lucruri să nu se întâmple. Nu reușesc să văd și să înțeleg tot ce se întâmplă. La rahatul ala de factură pentru mobilă, m-am trezit că trebuie să îi plătim omului mobile care era deja instalată în sediu. El îmi spunea că nu îți pot face o factură pe România și caut o firmă colaboratoare, care să îmi facă factură și mi-a trimis în final o factură, pe care am plătit-o. Apoi mi-a spus Bogdan a cui e firma aia (eu habar nu aveam). 

Eu de două săptămâni sunt terfelită în presă pe minciuni, iar la job urmează să fiu dată afară. Acum, concret, nu peste mult timp! Nu îmi povesti mie (reproșa la alt coleg care se plângea că presiunea este foarte mare și colegii îl bârfesc). În momentul în care se va face conferință județeană, eu îmi voi da demisia. Eu nu voi mai continua! Am pierdut deja foarte mult. Am pierdut vremea în acest partid. Am depus eforturi și îmi dau seama că oricând m-am străduit, tot împotriva mea s-a întors. 

Inclusiv în Biroul local i-am ascultat pe fiecare pentru a rezolva probleme și în fiecare a reieșit că eu am vrut să o mătrășesc pe Manuela. Toate se întorc împotriva mea”. 

Manuela Petrescu a fost șefa USR Cluj-Napoca. 

UPDATE

Omul de afaceri Octavian Buzoianu a contactat Știri de Cluj și a explicat că el nu a vândut mobilă USR Cluj și nici nu se ocupă de comerț, fiind probabil o confuzie. Știri de Cluj nici nu a făcut legătură cu el, mai ales că Octavian Buzoianu nici nu este membru PSD. ”Eu nu mai cunosc niciun alt Tavi Buzoianu și nu am vândut niciodată mobilă și nici nu m-am ocupat cu alte acte de comerț. Vă rog să vă informați mai bine pe viitor despre ceea ce scrieți. Nu știu de ce s-a vorbit că eu aș fi vândut mobilă”, a declarat Octavian Buzoianu.

Discuția privind facturile începe de la 2:30.

Comentarii Facebook