Sala Polivalentă/Casa de Cultură din Florești vor trece la Compania Națională de Investiții - FOTO


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, anunță că licitația de execuție a Centrului Cultural Florești, care cuprinde Sala Polivalentă și Casa de Cultură, va fi preluată de Compania Națională de Investiții. Același proces a fost urmat și cu baza sportivă din cartierul Gheorgheni și lucrurile au decurs foarte bine.

Vineri, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice am prezentat Studiul de Fezabilitate al investiției, care a fost acceptat în vederea demarării procedurilor privind achiziția publică a Proiectului tehnic aferent investiției, respectiv a achiziției publice privind execuția, de către Comisia Tehnică. Compania Națională de Investiții a realizat deja aceeași procedură, așa că, probabil în cursul acestui an, proiectul va fi însușit de CNI. 

La Centrul Cultural, finanțarea este via Compania Națională de Investiții și bugetul local. Centrul Cultural Florești (Sală Multifuncțională) va avea regim de înălțime Demisol parțial + P+2E. Vor fi 2 corpuri de clădire, dintre care una Sala Polivalentă/Casa de Cultură, plus corp auxiliar, alei pietonale, alei auto, parcări, zone verzi generoase. Parcela aferentă are 15.306 mp din care aria construită va fi de 2858 mp, iar din restul suprafeței, jumătate, adică peste 6.000 mp, vor fi spații verzi”, a precizat priamrul Șulea.

Investiția va fi realizată pe terenul de la fostul poligon, unde acum se amenajează și un parc.

Comentarii Facebook