Romii din Cluj cer ca pragul electoral să fie redus de la 5% la 3%

 

Mai multe organizații de romii din Ardeal cer președintelui Klaus Iohannis să modifice pragul electoral de la 5%la 3% pentru organizațiile rome.

 

Propunerea vine din partea Gipsy media, Fundația roma umanite, Asociația romilor din transilvania, Centrul creștin al romilor din transilvania, Organizația etnică a romilor din România, etc , care cer președintelui României printr-o scrisoare deschisă să nu promulge legea alegerilor locale, ”pe considerentul de a fi trimisă la Parlament pentru modificarea pragului electoral de la 5%la 3%pentru organizațiile rome care participă la alegerile locale, deoarece reprezentarea actuală a organizațiilor rome în consiliile locale, județene este foarte mică”.

 

Romii susțin că ”experiența de mai mulți ani ne arată faptul că lipsa de reprezentare al liderilor romii, în consiliile locale și județene, că integrarea comunităților de romii, se face cu pași mărunți și foarte lent”.

 

Printr-o reprezentare mai mare al organizațiilor rome în consilile locale și județene, aceștia vor fi un factor important de decizii privind programele și proiectele de integrare și finanțarea a comunităților de romii, și vor acelera integrare în societatea românească a romilor, de aceea e necesar modicarea pragului electoral”, a declarat, Aurel Pascu, președinte Fundația Roma Umanitate. 

 

În cazul contrar organizațiile vor cere sprijin Comisiei Europene, pentru a lua masuri adecvate asupra clasei politice din România.

Comentarii Facebook