Revolutie in scolile clujene din 1 septembrie! Se introduce manualul de functionare a scolilor si dispar orele inutile VIDEO


Primaria Cluj-Napoca impreuna cu parintii pun la punct un manual de functionare al scolilor din oras, pe baza caruia va fi stabilit numarul de ore si materiile pe care sa se axeze unitatile de invatamant.

"Manualul de functionare a scolilor" va fi definitivat pana in 1 septembrie si va fi adaptat si in functie de recomandarile profesorilor universitari. "De circa doua luni de zile lucram la manualul de functionare a scolilor. Am format un grup de lucru cu ajutorul specialistilor de la universitati, de la Inspectoratul Scolar si de la Asociatia Parintilor pentru ca noua lege a educatiei permite ca, in cadrul scolilor, Consiliile de Adminstratie sa fie formate din reprezentantii parintilor, reprezentantii Consiliilor locale, ai primariei si reprezentantii cadrelor didactice", a precizat primarul Sorin Apostu.

Edilul a explicat ca "in felul acesta, nu dorim altceva decat sa facem pentru copiii nostri o curricula mai supla, racordata la realitatile si la nevoile pietei de munca si ale universitatilor, excluzand in acest fel materiile care se fac in plus sau introducand mai multe ore, unde piata are nevoie mai mare. Paractic dorim ca prin acest manual copiii nostri sa nu mai munceasca efectiv, ci sa studieze de placere. Sa aiba o curricula simpla, care sa ii ajute la Bacalaureat si care sa ii ajute sa se angajeze", a mai spus Sorin Apostu.

 

Potrimit noului manual, parintii si reprezentantii Primariei din Consiliile de Administratie ale scolilor vor putea sa decida ce ore nu sunt folositoare si le vor putea inlocui. "Sa se faca in scoli ceea ce trebuie si ii foloseste copilului. Eu nu spun ca sunt materii in plus la toate scolile, dar nu vad ce cauta in curricula ore de utilaj tehnologic greu. Trebuie sa fim mai racordati la nevoile actuale. Ore de informatica, limbi straine si sport, precum sunt si la liceele particulare", a mai spus primarul Sorin Apostu.

 

Vezi si...

74 de scoli, gradinite si crese, izolate termic din banii Primariei Cluj-Napoca VIDEO si FOTO

 

Comentarii Facebook