PSD Cluj: Cladirile de pe strada Horea sunt un pericol public - GALERIE FOTO

Reprezentantii PSD Cluj cer Primariei constituirea unei comisii formate din specialisti si reprezentanti ai autoritatile pentru gasirea unei solutii la problemele cladirilor din centrul orasului.

 

Conducerea PSD Cluj a prezentat cazul proprietarilor imobilului de pe strada Horea nr. 72, care au depus in 2000 cerere la Primarie pentru refatadizare, dar inca lucrarile nu au fost efectuate. "In aceasta zona se gasesc numeroase monumente istorice de importanta nationala, fiind clasate in categoria A de valoare arhitecturala si istorica avand si o estetica deosebita. Mucegaiul si igrasia impanzesc edificiile de patrimoniu si cladirile din zona centrala, multe monumente neglijate, fiind supuse degradarii", sustin reprezentantii PSD intr-un comunicat de presa.

 

Conducerea partidului de opozitie a cerut Primariei constituirea unei comisii mixte, formata din specialisti si reprezentanti ai administratiei locale care sa stabileasca o strategie clara in domeniul refadizarii cladirilor istorice. "Este adevarat ca mare parte din cladirile centrale au fost retrocedate, dar intretinerea lor si gasirea unor solutii corecte, trebuie sa fie o obligatie a proprietarilor in colaborare cu municipalitatea", mai spun social-democratii clujeni.

 

Foto: PSD Cluj

Comentarii Facebook