Kelemen Hunor a depus o plangere penala impotriva celor care au amplasat placuta in fata statuii lui Matei Corvin


Ministerul Culturii, condus de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a depus o plangere penala prin care cere identificarea si pedepsirea celor care au amplasat placuta in fata statuii lui Matei Corvin.

Plangerea penala a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca si vizeaza pedepsirea celor care sunt vinovati de montarea placutei lui Nicolae Iorga in fata statuii.

"Ministerul Culturii si Patrimoniului National a depus o plangere penala la Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca pentru identificarea celor care se fac vinovati de savarsirea unor fapte penale prevazute de legea monumentelor istorice. In 23 mai 2011, a fost amplasata o placuta la statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca fara ca aceasta sa fie prevazuta in avizul Ministerului Culturii de restaurare a monumentului. Va solicitam sa verificati daca se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de distrugere care se pedepseste cu inchisoare intre unu si zece ani", precizeaza Ministerul Culturii.

Cei care au amplasat placuta se fac vinovati de distrugerea unui monument istoric si risca pana la zece ani de inchisoare, precizeaza ministerul condus de Kelemen Hunor.

Amplasarea placutei ar fi trebuit sa fie facuta cu avizul Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

 

Vezi si...

Placuta lui Nicolae Iorga, reamplasata pe statuia lui Matei Corvin pe ascuns

Comentarii Facebook