REPORTAJ: Boc, noapte alba in asteptarea unei minuni de la sectiile de votare, dupa numararea voturilor


Tensiunea si emotiile din sediul PDL Cluj de seara din duminica, 10 iunie, a fost surprinsa de Vasile Magradean, ziarist al agentiei de presa MEDIAFAX.



Cum rezultatele exit-poll-urilor privind Primaria Cluj-Napoca indica o diferenta "la mustata" intre Emil Boc si Marius Nicoara, la sediul PDL se pregateste o noapte alba. Cu numaratoare paralela, jurnalisti asteptand pe hol, fara declaratii. Pana la rezultatele finale, sampania ramane in frapiera.

Sediul PDL Cluj din centrul municipiului Cluj-Napoca e cvasi-pustiu, duminica seara, cand, de obicei, la ora 21.00, se sarbatorea victoria in alegeri in sala mare de sedinte, iar dopurile de sampanie sareau pana in tavan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul filialei, deputatul Daniel Buda, se plimba ca un leu in cusca, agitat, cu mobilul parca sudat de ureche. Nu vede pe nimeni si trece printre jurnalistii cantonati pe hol fara sa explice ce se intampla si de ce candidatul la Primarie, nimeni altul decat presedintele partidului, nu se afla in sediu. Este primul scrutin in care democrat-liberalii si candidatii nu se afla, cu mic cu mare, cu ochii lipiti de plasmele instalate in sala de sedinta, unde acum presa nu are acces din cauza unei "sedinte".

Doua tinere ies cu fete impietrite din sala, cu foi in mana, si intra intr-o alta incapere, unde o echipa e pregatita de numaratoarea paralela a voturilor.

De pe la ora 19.00, cand au "transpirat" pe surse estimari partiale de la exit-poll-uri, care arata ca Marius Nicoara se afla cu procente care variaza de la 7 la 15 in fata lui Emil Boc, in sediul PDL Cluj a inceput sa sufle vantul, majoritatea membrilor marcanti ai formatiunii plecand pe la sectiile de votare pentru a supraveghea procesul electoral si a incerca sa mai scoata, pe ultima suta de metri, oameni la urne.

Au ramas la partid doar deputatul Buda si fostul prefect Florin Stamatian, senatorul Mihail Hardau si deputatul Adrian Gurzau. Buda sustine ca Boc va face declaratii pe la 23.30, iar jurnalistii prezenti vocifereaza dupa care isi fac planuri de dormit in sediu daca ora nu se va respecta.

E trecut de 20.30, iar pe usa holului isi face aparitia fostul director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Ion Pantelimon, cu o fata grava. Nu scoate o vorba si intra discret in biroul lui Buda, unde nu zaboveste decat cateva minute, iesind la fel de tacut.

Ora 21.00 trece in liniste, doar jurnalistii din hol se agita sa afle estimarile de la exit-poll-uri. Nicoara conduce, Boc ii sufla in ceafa. Despre Tise nu se prea stie, dar zvonurile il dau si pe el in urma lui Horea Uioreanu de la USL.

Un june lipitor de afise al PDL, cu cearcane, trage dintr-o tigara. sopteste conspirativ. "E groasa. Nimeni nu credea ca Boc si Tise ar putea pierde. Nimeni nu s-a pregatit pentru asa ceva. De aia e asa pustiu pe aici...".

La 21.10 incepe agitatia. Emil Boc si Alin Tise isi fac, subit, aparitia, mult inainte de ora anuntata, dar seful PDL taie brusc elanul celor dornici de reactii la aflarea estimarilor: declaratii va face doar dupa aflarea rezultatelor oficiale... Adica undeva spre dimineata, pentru ca exit-poll-urile il dau in marja de eroare, semn ca mai are o sansa sa nu piarda Primaria Clujului.

Emil Boc il ia pe Alin Tise si parasesc sediul pentru a trece, din nou, pe la sectiile de votare, in timp ce incep sa vina procesele-verbale pentru numaratoarea paralela a partidului.

Urmeaza o noapte alba.

E miezul noptii, iar Daniel Buda confirma: declaratiile se vor da dupa aflarea rezultatelor finale, care vor fi anuntate de BEJ Cluj luni dimineata, la ora 7.00.

sampania pregatita pentru celebrarea victoriei lui Emil Boc si Alin Tise ramane, deocamdata, in frapiera...

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook