Regulament pentru creșterea câinilor în Cluj-Napoca! S-ar putea ajunge și la un IMPOZIT pe fiecare animal

 

Primarul Emil Boc a recunoscut că analizează adoptarea unui regulament pentru creșterea câinilor în Cluj-Napoca. 

 

Primăria a primit un astfel de proiect din partea Asociației NUCA, în care se vorbește despre realizarea unui registru unic cu toți câinii și oraș, existând o propunere și de impozitare a proprietarilor de animale pentru a-i responsabiliza. 

 

Emil Boc a spus că există și acum cazuri în care câinii sunt aduși la marginea Clujului și abandonați, devenind astfel animale fără stăpân de care Primăria trebuie să se îngrijească în adăposturile pe care le deține. ”Există în lucru un regulament privind deținerea animalelor în Cluj-Napoca. Suntem în dialog cu asociațiile chinologice și discutăm despre un registru cu toate animalele, cipuri pentru monitorizarea câinilor, pentru a ști exact al cui e câinele și cine trebuia să aibă grijă de el”, e explicat Emil Boc.

 

Conform unor surse din Primăria Cluj-Napoca impozitul pe câine despre care se discută ar urma să fie unul modic, circa 5 - 10 lei pe an, fiind mai mult o metodă de responsabilizare. ”Vor ști astfel, dacă vor câine în apartament, că trebuie să plătească și să se îngrijească de el. Se va ști când fată cățeaua și câți câini a făcut, pentru a putea urmări totul”, conform sursei citate.

 

El a spus că va fi extins și adăpostul canin de pe strada Cojocnei, de la 140 de locuri la 200.

Comentarii Facebook