Regia care administrează drumurile județene, condusă de Mircea Avram, trebuie desființată

 

Consiliul Concurenței a emis un nou punct de vedere în privința Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj, prin care se spune că Regia nu poate fi transformată în societate comercială.

 

Adresa Consiliului Concurenţei din 15 octombrie precizează următoarele: ”Analizând proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean Cluj (...), autoritatea de concurenţă a constatat că acesta nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ, ci unul cu caracter individual. 

 

Potrivit prevederilor art. 25, alin (1) , litera (I) din Legea concurenţei nr. 21 pe 1996, autoritatea de concurenţă emite avize sau puncte de vedere pentru proiectele de acte normative care pot avea caracter anticoncurenţial şi poate recomanda modificarea acestora. 

 

Având în vedere aceste precizări, Consiliul Concurenţei îşi menţine opinia exprimată prin adresa RG 11549/28.09.2015, învederând totodată necesitatea respectării prevederilor articolului 8 din Legea concurenţei nr. 21/1996, prin delegarea gestiunii serviciului de utilităţi publice în condiţii concurenţiale”, scrie preşedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu.

 

Consiliul Concurenței s-a pronunțat în legătură cu propunerea de transformare a RAADPP Cluj în societate comercială, pe același principiu ca și Tetarom SA sau Cluj Arena SA. Acest lucru nu ar respecta condițiile concurențiale, pentru că societatea nou formată ar derula activități de investiții și întreținere a drumurilor județene fără a se face o licitație în acest sens. 

 

În aceste condiții, singura soluție rămasă este de a transforma RAADPP în direcție sau serviciu în cadrul Consiliului Județean (CJ) Cluj. Salariile angajaților se vor înjumătăți în acest caz, lucru pe care angajații au vrut să îl evite prin transformarea regiei în societate pe acțiuni, unde tot CJ Cluj să fie acționarul majoritar. 

 

Directorul RAADPP Cluj are acum un salariu de 9.000 de lei pe lună, iar cei patru directori din Regie câștigă și ei câte 6.000 de lei.

 

În 29 septembrie, consilierii județeni s-au opus reorganizării RAADPP Cluj, cu toate că exista un prim act al Consiliului Concurenței care spunea că nu se poate transforma în societate. 

 

Citiți AICI detalii de la acea ședință.

Comentarii Facebook