Seplecan nu a reușit să desființeze RAADPP. PNL Cluj a obținut o primă VICTORIE

 

Consilierii județeni PNL Cluj s-au opus desființării Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj, pentru că vor ca regia să devină societate și nu direcție în cadrul CJ Cluj.

 

De 2 luni s-a renit o comisie a consilierilor județeni, care să decidă care sunt soluțiile pentru a restructura Regia. Aceasta, conform legii, din 1 ianuarie 2016 nu mai poate funcționa, iar Guvernul a dat termen pentru a fi găsită o soluție. 

 

Comisia reunită a propus transformarea Regiei în societate comercială. Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a declarat că a primit aviz negativ de la Consiliul Concurenței, în cursul serii de luni, 28 septembrie. 

 

Consilierii PNL Cluj, partid din care face parte și Mihai Splecan, dar care îi cere demisia din funcție, spun că nu s-a primit niciun aviz. 

 

Comisia reunită a făcut o propunere, a venit cu o altă soluție, și cer să avem un răspuns de la Consiliul Concurenței. Proiectul pe care ar fi trebuit să se pronunțe Consiliul Concurenței a fost scos de pe ordinea de zi. Până când nu avem un aviz de la Consiliul Concurenței ar trebui să anulăm votarea acestui proiect”, a spus consilierul județean, Călin Tuluc. 

 

Mihai Seplecan i-a dat replica: ”De 2 luni de zile, acea comisie s-a reunit de 3 - 4 ori. De multe ori ați fugit. Nu ați făcut proces verbal și ați fugit. Domnul Mircea Avram era în lacrimi de fericire că a primit avizul de la Consiliul Concurenței. Eu l-am pus pe ordinea de zi. Până azi nu a venit cu avizul de la Consiliul Concurenței. Avram a spus pe Facebook cu lacrimi în ochi că a salvat 108 oameni de la șomaj. Dvs încercați să o întindeți și să o amânați. Și pe jos puteați merge la Bucureti să luați avizul favorabil de la Consiliul Concurenței”.

 

Vă rog să nu desconsiderați activitatea comisiei. Nu am fugit. Avizul formal al Consiliului Concurenței se dă pe baza proiectului de hotărâre al CJ Cluj. Domnul director s-a dus cu un draft și a primit un aviz favorabil”, a mai spus Călin Tuluc. 

 

Secretarul judetului, Simona Gaci, a explicat că, marți seara, s-a promit un aviz negativ de la Consiliul Concurenței, iar acest răspuns a fost pus în mapa consilierilor marți dimineața. ”Adică luăm decizii aici și le primim cu 15 minute înainte de ședință”, a comentat Alexandru Coroian.

 

Consilierul județean Remus Lăpusan a spus că PSD vrea transformarea Regiei în direcție. ”Puteam să facem investiții prin regie, dar regia dă vina pe executiv și executivul pe regie. Cel mai bine ar fi să avem o direcție la Consiliul Județean cluj și să îi controlăm. Altfel toți se gândesc numai cum salvăm o sinecură de partid”, a spus Lăpușan. 

 

Proiectul ar fi trebuit să strângă 24 de voturi, dar a căzut. 

 

La final, Remus Lăpușan a spus că ”Regia nu mai poate să existe. Dacă o tergiversăm care este efectul”, a întrebat el.

 

Secretarul judetului, Simona Gaci, a spus că ar putea rămâne fără finanțare. ”Când se face bugetul pe anul viitor va trebui să avem o decizie luată pentru a face bugetul viitoarei direcții. Dar s-ar putea ca această regie să nu mai fie finanțată din 2016”, a spus Gaci. 

 

Consilierii PNL Cluj i-au spus lui Mihai Seplecan că ar trebui să demisioneze pentru că nu mai are susținerea partidului. Seplecan a spus că se dezice de partid. ”Dvs sunteți aici susținut de colegi și dacă ziceți că vă deziceți de colegi atunci să vă dați demisia”, i-a transmis Mariana Leș, consilier județeanPNL.

 

Eu mă dezic de presiuni și corupție”, a mai spus Seplecan.

Comentarii Facebook