Miercuri 1 Februarie

Lucrarile de modernizare a liniei de tramvai din Cluj-Napoca intra in linie dreapta. VEZI cand incep si unde se va lucra


Lucrarile de modernizare a liniei de tramvai din Cluj-Napoca vor incepe la finalul lunii iunie, a declarat primarul Sorin Apostu. Primaria a castigat procesul cu firmele care au contestat licitatia.

Licitatia a fost castigata de Asocierea SWIETELSKY Baugesellschaft mbH - Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, dar alte doua societati: Mari Vila si SC Martin Rose au atacat in instanta si au solicitat anularea licitatiei.

"Am primit castig de cauza si vom semna contractul cu Asocierea care a castigat licitatia saptamana viitore miercuri, 15 iunie. Lucrarile de refacere a liniei de trambvai vor incepe in maxim o saptamana de la semnarea contractului", a mai spus Sorin Apostu.

Lucrarile de refacere a liniei de tramvai vor dura doi ani si Primaria Cluj Napoca a realizat un grafic de lucrari, care trebuie respectate, in caz contrar fiind aplicate penalizari de 0,5% pe zi.

Lucrarile sunt impartite pe doua tronsoane intre strada Bucium si Piata Garii si Piata Garii - strada Capitan Grigore Ignat.

Grafic lucrari tronsonul 1:

- Bucium - Calvaria - 3 luni de zile
- Calvaria - strada Horea - 6 luni
- strada Horea - Piata Gara - 3 luni

Grafic lucrari tronsonul 2:

- strada Caii Ferate - Strada Garii - 2 luni
- strada Garii - strada Maramuresului - 2 luni
- Maramuresului - Bulevardul Muncii - 2 luni
- Bulevardul Muncii - strada Capitan Grigore Ignat - 6 luni

Primarul Sorin Apostu a declarat ca asocierea care va efectua lucrarile s-a angajat sa acorde o garantie de 5 ani la trama stradala si de 10 ani la calea de rulare. "Daca executantul nu isi indeplineste contractul va avea penalitati de 0,5% pe zi de intarziere. Daca nu se depun contestatii lucrarile vor incepe in a doua zi dupa semnarea contractului", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Comentarii Facebook