Marti 9 August

Reacțiile lui Obama și Putin după votarea Brexit-ului. Ce spun marile puteri ale lumiiVotul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aa luat cu asalt întreaga lume, iar marii lideri politici deja au avut primele reacții, printre aceștia numărându-se președintele SUA, Barack Obama, și președintele Rusiei, Vladimir Putin

Statele Unite vor continua să aibă o relaţie specială cu Marea Britanie şi cu Uniunea Europeană, afirmă preşedintele SUA, Barack Obama, subliniind că respectă decizia poporului britanic de ieşire din UE, scrie Mediafax.

În schimb, președintele rus, Vladimir Putin, a spus că afirmaţia premierului britanic potrivit căreia Moscova ar fi interesată de ieşirea ţării din UE este nejustificată, adăugând că această declaraţie reflectă încercarea lui Cameron de a influenţa votul, informează Sputnik News.

El a mai precizat că ieşirea Marii Britanii din UE este alegerea acestei ţări şi că Rusia nu s-a amestecat niciodată în această chestiune.

"Afirmaţii făcute de premierul Marii Britanii, David Cameron, înainte de acest plebiscit, înainte de acest referendum, privind poziţia Rusiei nu au nicio bază şi nu au avut niciodată. Cred că acest lucru nu este altceva decât o încercare eronată de a influenţa opinia publică în propria ţară. După cum vedem, nu a avut nici măcar rezultatul dorit", a spus Putin.

Șeful de stat rus a subliniat că afirmaţii potrivit cărora Moscova ar fi interesată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană "arată nivelul scăzut de cultură politică".

Comentarii Facebook