Reacția lui Iohannis în scandalui demiterii lui Kovesi: Aștept motivarea CCR



Preșdintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, că va respecta Constituția indiferent de situație, însă așteaptă motivarea CCR legat de revocarea șefei DNA pentru a lua o decizie în acest sens.

Șeful statului a precizat că decizia CCR se referă nu atât la revocarea șefei DNA, ci la subordonarea politică a procurorilor. Procurorii trebuie să rămână independenți, a subliniat șeful statului.

"N-o să comentez, așa cum am spus aștept motivarea CCR o vom citi până o vom înțelege, apoi voi comunica ce trebuie făcut sau ce voi face eu. La momentul acesta pot să vă spun totuși 2-3 lucruri. Anunțul CCR vorbește aparent doar despre o chestiune concretă legat de revocare sau nerevocare. În realitate sunt mult mai multe teme care apar. Bunăoară: statutul procurorilor. Sunt convins că procurorii trebuie să fie independenți, în niciun caz nu trebuie controlați politic. Procurorii nu pot fi în subordinea unui actor politic, fie el și ministrul Justiției", a declarat Iohannis, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook