Miercuri 24 Aprilie

Reacția lui Iohannis după demisia lui Ponta: A fost nevoie să moară oameni până să demisioneze Guvernul



Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă , miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a vobit despre demisia lui Victor Ponta din funcția de premier.

Iohannis este de părere că decizia a venit mult prea târziu, precizând că ”a fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se producă”.

Acesta a subliniat că acum s-a creat o altă problemă, cea a unui Guvern demisionat.

"Tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se producă. Avem o situație noua: un Guvern demisionat. Astept ca prim-ministrul demisionar sa imi inainteze demisia si imediat dupa aceea voi lua legatura cu partidele politice parlamentare. Vreau ca, la sfârșitul acestei săptămâni, să finalizez prima rundă de consultari politice ca sa vad cum vad partidele solutionarea acestei situații. Vom avea un Guvern interimar. Astăzi, și partidele si analistii au vehiculat fel și fel de variante. Nu vreau astazi să intru in detalii tehnice. După ce vom parcurge următorii pași si dupa prima runda de consultari, voi expune primele concluzii si opinia mea in ce priveste demersul ulterior. Aceste schimbari sunt doar un nou pas, un pas important în directia schimbării politicii românești, in directia imbunatatirii performantei clasei politice romanesti, înspre o politică așa cum ne-o dorim noi: pragmatica, transparenta. Mai e mult de facut.

Nu putem sa credem ca o simpla schimbare a Guvernului rezolva problemele Romaniei, nici macar pe cele ale clasei politice romanesti. E nevoie de mult mai mult. Sunt dispus sa imi asum aceste demersuri care vor duce la o altfel de politica in România (...) Cred ca aceste solicitari sunt corecte, sunt solicitari de bun-simt. S-a vorbit despre cladirile din Bucuresti care sunt supuse riscului seismic si unde trebuie adevarat. Perfect adevarat. Au fost facute propuneri care cu siguranta trebuie sa fie luate in seama de politicieni si oricine va fi in urmatorul Guvern va trebui sa ia seama de aceste chestiuni si sa vina cu solutii. Pentru asta e nevoie de consultari, de consultari publice si politcienii vor trebui sa se obisnuiasca sa il asculte pe cetatean si atu nci vom putea sa rezolvam mult mai repede, mult mai eficient o serie de probleme care ne sunt cunoscute. Daca e sa fim cinstiti, noi stim aceste lucruri, doar ca unii care au guvernat au preferat sa le amane sau sa le ignore. Sper ca urmatorii guvernanti sa nu repete aceeasi greseala", a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook