Reacția dură a lui Cioloș: România nu primește acces la Schengen pe motive politice total depășite




Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, că în acest moment terorismul şi migraţia au devenit ameninţarea cea mai serioasă, el subliniind în acest context că României îi este ”negat accesul la Schengen” pe motive politice care ”par total depăşite de realitate”.

”Terorismul a devenit ameninţarea asimetrică cea mai serioasă a timpurilor noastre care, alături de migraţie, nu poate fi combătută decât cu idei, soluţii şi acţiuni comune. (...) Nu pot să nu amintesc aici rolul esenţial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autorităţiile noastre şi faptul că de mai bine de cinci ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice care în acest moment mi se par total depăşite de realităţile cu care ne confruntăm cu toţii”, a declarat Cioloş, potrivit realitatea.net.

Premierul a subliniat că, la nivel european, situaţiile de criză ”rămân greoaie”.

”Ne găsim mult prea des fără informaţii şi instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie (...) la nivel european. Asta arată că, chiar şi în situaţii de criză, reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie”, a mai spus Cioloş.

Comentarii Facebook