Rares Niculescu: Infiintarea biroului Tinutului Secuiesc la Bruxelles este o mare greseala

 
Europarlamentarul PDL, Rares Niculescu, a declarat ca infiintarea de catre colegii sai europarlamentari UDMR a biroului Tinutului Secuiesc de la Bruxelles reprezinta o mare greseala.

Niculescu a spus la Cluj ca Romania are nevoie de sprijin, nu de agitatie si tensiuni.

"Este regretabil ca s-a ajuns in situatia infiintarii unei reprezentante a tinutului Secuiesc la Bruxelles. Sunt multe alte lucruri mai importante care ar trebui facute la PE in interesul Romaniei, nicidecum astfel de actiuni politice inutile si care creeaza conflicte in cadrul PE. Ma surprinde lipsa de intelepciune a colegilor nostri maghiari, Tokes Laszlo, Winkler Iuliu si Sogor Csaba, si cred ca a fost un pas gresit. Nu cred ca PE este scena pe care sa incercam sa ducem conflicte din Romania. imi pare rau ca cei trei colegi maghiari s-au pretat la o astfel de actiune. Nu cred ca problemele politice sau electorale din Romania ar trebui sa fie exportate la Bruxelles", a mai spus Rares Niculescu.

Actiunea celor trei europarlamentari UDMR a starnit un val de nemultumiri in Romani. Deputatul independent, Mircia Giurgiu, a anuntat ca daca Ministerul de Externe nu va lua masuri va face demersuri pentru a infiinta un birou al Tarii Motilor la Bruxelles.

 

Vezi si...

Biroul Tarii Motilor va fi deschis la Bruxelles, in replica la cel al Tinutului Secuiesc, deschis de Laszlo Tokes - VIDEO

Comentarii Facebook