Miercuri 24 Aprilie

Deputatul Horea Uioreanu propune returnarea Guvernului Ungariei cei 400.000 de euro pentru restaurarea statuii lui Matei Corvin


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat ca va propune Consiliului Local Cluj-Napoca sa initieze un proiect de hotarare prin care sa fie returnata contributia Guvernului Ungar la restaurarea statuii lui Matei Corvin.

Parlamentarul sustine ca astfel va fi rezolvat scandalul declansat de amplasarea placutei lui Nicolae Iorga in fata grupului statuar.

"Propun consilierilor PNL din Consiliul Local Cluj-Napoca intocmirea unui proiect de hotarare privind returnarea sumei de aproape 400.000 de euro, reprezentand contributia Guvernului Ungariei la restaurarea statuii lui Matei Corvin. Aceasta solutie ar duce la stingerea conflictului local legat de amplasarea placutei cu un citat din Nicolae Iorga pe statuie si nu ar mai da motive unor oficiali maghiari sa urecheze autoritatile locale si sa dea declaratii belicoase la adresa acestora", a declarat Horea Uioreanu.

Deputatul PNl sustine ca banii trebuie returnati din bugetul local pentru ca Primaria Cluj-Napoca este beneficiarul lucrarilor de restaurare.

Guvernele Romaniei si al Ungariei au finantat in cota egala, cu cate 400.000 de euro, lucrarile de modernizare a statuii lui Matei Corvin. Partea maghiara a protestat dupa ce municipalitatea a decis reamplasarea placutei lui Nicolae Iorga, pe motiv ca nu este respectat planul original pe baza caruia a fost restaurat grupul statuar.

 

Vezi si...

Consulul Ungariei la Cluj cere indepartarea placutei lui Nicolae Iorga de langa statuia lui Matei Corvin: "Agita spiritele!" - VIDEO

Primarul Sorin Apostu: Placuta lui Nicolae Iorga va ramane langa statuia lui Matei Corvin VIDEO

Comentarii Facebook