Radu Zlati, candidatul PNL pe Colegiul 5 Gherla, nici nu știe în ce județ candidează: Voi ajuta județul Maramureș - VIDEO

 

Lansarea candidaților USL nu a fost lipsită de momente comice. Candidatul pe Colegiul 5 Gherla, Radu Zlati, a părut că nu își mai aduce aminte nici măcar în ce județ candidează, dar a promis că va lua 51% din voturi.

 

Colegiul 5 Gherla este unul cu cântec. Acolo, Delegația Permanentă Teritorială a PNL, de la începutul lunii octombrie, l-a desemnat drept candidat în urma votului, pe Mihai Szeplekan, susținut de aripa Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Ulterior, presiunile făcute la București de aripa condusă de Marius Nicoară a avut câștig de cauză, iar în Colegiul Gherla, unul dintre cele mai sigure din județ, a fost ”plantat” candidat Radu Zlati, ”parașutat” chiar din Maramureș.

 

Eu îmi acord șanse, hai să nu fiu exagerat, nu de 100%, ci de 99% de a avea peste 51% din voturi pentru că nu sunt singur. Sunt omul lui Horea Uioreanu. Am avut o discuție cu dânsul. Mi-a promis ajutorul și i-am promis tot ajutorul meu, cu toate resursele de care voi dispune ca deputat pentru atingerea obiectivelor județului Maramureș... (n.red. Radu Zlati candidează în Cluj.) Sunt omul lui Nicoară, cu care ieri am avut o... Am spus Maramureș, mă scuzați! Am vrut să spun Cluj. Sunt emoțiile inerente. Este prima mea conferință de presă și prima întrebare extrem de dificilă. Sunt omul lui Nicoară cu care am avut ieri (n.red. sâmbătă, 27 octombrie) o discuție și care mi-a promis tot sprijinul, primind aceeași promisiune, deoarece este în interesul amândurora de a maximiza numărul de voturi pe colegiul numărul 5. (N.red Marius Nicoară candidează în Colegiul 3 - Senat care se află în aceeași zonă, Gherla)

 

Sunt omul lui Mihai Szeplekan, cu care am avut o discuție, promițându-ne un sprijin reciproc în vederea campaniei și care, în cazul acestei campanii, va ocupa exact acea poziție, mergând până la coordonator de campanie, pe care dânsul va vrea să o dețină. Sunt omul primarilor din colegi, care ar trebui să fie convinși, fie că aparțin de zona USl, fie că nu aparțin, că umila persoană care vă stă în față reprezintă o șansă majoră pentru dânșii de a-și atinge scopurile, care nu pot fi decât acelea de a servi interesele cetățenilor. 

 

Nu în ultimul rând, sunt omul celor care mă vor vota și a celor care nu mă vor vota din colegiu. Am la dipoziție 5 săptămâni de a convinge peste 51% din electorat că merită să pună ștampila pe numele meu. Și ”last but not least”, sunt omul partidului, pentru că dacă s-a luat la un moment dat numele meu în discuție la București și numele meu a avut o greutate, se știa la București că sunt omul cuvântului dat. Că am față de PNL și față, mai nou de USL, o loialitate, care nu a fost până acum dezmințită și că prezența mea aici nu au văzut-o ca o sursă de disconfort și de agravare a conflictelor, ci dacă vreți o sursă de armonie și de mediere a unor potențiale conflicte, deși deseori presa tinde să acutizeze niște probleme care există în toate partidele de pe toate meridianele”, a declarat Radu Zlati, la conferința de presă unde au fost lansați candidații USL.

 

Marius Nicoară, președintele PNL Cluj, a adăugat că Zlati a fost ofertat să vină la Cluj și că va fi un câștig pentru organizație.

 

USL Cluj și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie - FOTO

Comentarii Facebook