RADP Cluj nu isi poate plati angajatii! Banii sunt blocati de firma GPI Turism Zalau


Cei 240 de angajati ai Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj nu si-au mai primit de 30 de zile salariile, deoarece conturile Regiei sunt blocate in urma unui proces.

Problema lor a fost discutata in cadrul Comisiei de Dialog Social convocata la Prefectura Cluj din ordinul prefectului Florin Stamatian.

"Banii pe care ii incaseaza Regia in cont sunt blocati de executorul judecatoresc si din aceasta cauza nu putem plati salariile. Oamenii sunt in pragul disperarii pentru ca nu au din ce sa traiasca", a explicat directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan.

Primarul Sorin Apostu a fost si el prezent la intalnirea care a avut loc la Prefectura Cluj. "Ceea ce se intampla acum este o mare nedreptate, pentru ca Regia a inceput sa functioneze si se sustina din venituri proprii. In aceste conditii, blocajul in care ne aflam ne pune mari probleme", a declarat Sorin Apostu.

Cei 240 de angajati ai RADP Cluj sunt neplatiti de 30 de zile si situatia nu pare a se detensiona,tinand cont de faptul ca Regia are de platit firmei GPI Turism Zalau circa 2,7 milioane de lei.

 

Societatea a dat in judecata RADP Cluj si a cerut plata unor despagubiri pentru pierderile suferite in urma rezilierii in 2006 a contractului de administrare a patinoarului din Gheorgheni. Avocatul firmei din Zalau, Loredana Curcudel, a declarat pentru Stiri de Cluj ca instanta a obligat RADP sa plateasca 1,23 milioane de lei, care reprezinta venituri din activitatea de patinaj din perioada 2006-2009, 638.290 lei, reprezentand dobanzi la creditele luate de firma GPI si 765.722 de lei pentru uzura bunurilor achizitionate pentru dotarea patinoarului.

 

Regia era condusa in 2006 de Marius Cataniciu, sotul consilierului local al PNL Cluj, Steluta Cataniciu. Procesul a fost tergiversat in perioada in care Ion Pantelimon, actualul director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, a condus RADP Cluj, cand au fost luate decizii eronate in privinta apararii in acest caz.

 

Actualul director, Ioan Morocazan, a preluat din mers procesul si l-a angajat pe avocatul Victor Rusa, pe care l-a platit cu 10.000 de euro, din banii Regiei. Efectul a fost dezastruos: RADP Cluj a fost obligata de instanta sa plateasca daune firmei din Zalau in valoare de aproape 800 de mii de euro.

 

Vezi si...

Angajatii RADP protesteaza in fata Curtii de Apel Cluj, impotriva unei sentinte judecatoresti VIDEO si FOTO

RADP a pierdut procesul cu GPI Turism Zalau! Regia trebuie sa achite 2,7 milioane de lei in dosarul "Patinoarul"

Comentarii Facebook