Radicalii maghiari acuza: UDMR pune bete in roate partidului pe care si-l face Laszlo Tokes


Presedintele executiv al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Toro Tiberiu, a declarat la Cluj ca UDMR pune bete in roate formarii Partid Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

"Am prezentat niste documente, dovezi, care indica faptul ca in spatele acelei persoane fizice –Adrian Draghici- care a inaintat o contestatie la inregistrarea PPMT la Tribunalul Bucuresti se afla de fapt functionari UDMR, anume presedintele organizatiei bucurestene a UDMR, Budai Richard, respectiv un consilier al domnului ministru Kelemen Hunor", a declarat Toro Tiberiu.

Potrivit lui Toro Tiberiu, "Adrian Draghici a mandatat aceste doua persoane, functionari UDMR, sa aiba acces la documentatia de inregistrare a PPMT, inclusiv la lista cu sustinatori si de fapt aceste doua persoane stau in spatele persoanei respective care este parte in proces".

Toro Tiberiu l-a aratat cu degetul pe presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si i-a cerut sa joace cinstit. "Consideram ca nu este barbatesc sa se ascunda in spatele altcuiva, totodata cred ca contravine principiilor democratice ca prin asemenea tertipuri sa incerce sa elimine un potential concurent de pe piata politica. (…) Dovedind aceasta relatie clar, am formulat si un apel catre presedintele Kelemen Hunor ca sa-si cheme inapoi oamenii si sa nu mai apeleze la asemenea metode. Daca e vorba de diferente politice, singurul arbitru este electoratul, comunitatea noastra, nu prin metode administrative trebuie eliminat adversarul", a subliniat Toro Tiberiu.

CNMT a depus in 5 mai, la Tribunalul Bucuresti, o cerere de infiintare a noului partid politic, Partidul Popular Maghiar din Transilvania.

 

Vezi si...

Laszlo Tokes, finantat cu bani de la Budapesta, pentru a-i ajuta pe maghiarii care vor sa ceara cetatenie

Comentarii Facebook