Joi 13 Mai

RAADPP Cluj va moderniza drumul Pădureni - Satu Lung

 

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj va reface drumul Pădureni - Satu Lung, decizia fiind luată în urma unei ședințe cu Primăria Chinteni.

 

După nemulţumirile oamenilor din Chinteni față de drumul DJ 109V, luni, 2 noiembrie, a avut loc o întâlnire, la faţa locului, pentru stabilirea cadrului necesar executării lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean Pădureni - Satu Lung. 

 

La întâlnire au participat reprezentanţii RAADPP Cluj, ai comunităţii şi Primăriei Chinteni şi ai constructorului SC Diferit SRL Cluj. 

 

În urma discuţiilor, s-a decis realizarea următoarelor lucrări de întreţinere: executare şanţuri, tăieri acostamente, reprofilare drum cu autogreder și adaos de piatră spartă şi cilindrare

 

Bugetul alocat acestor lucrări este de 250.000 de lei. 

 

RAADPP Cluj anunță că ”reprezentanţii primăriei şi comunităţii din comuna Chinteni au refuzat soluţia propusă de specialiştii RAADPP Cluj de a realiza lucrări de aşternere de covor asfaltic pe un sector de drum cu o lungime de un kilometru şi lucrări de reprofilare drum pe tronsoanele rămase.

 

Important de menţionat este faptul că drumul în cauză nu a constituit o prioritate pentru primăria Chinteni la începutul acestui an, de vreme ce aceasta a refuzat propunerea RAADPP Cluj de a prelua drumul în administrarea primăriei. Acest lucru ar fi permis accesarea de fonduri europene (Programul POSDRU sau alt program de accesare fonduri europene pentru perioada 2015-2020 ) sau guvernamentale necesare executării unor lucrări de modernizare de drumuri, aşa cum au procedat primăriile din Aiton şi Săvădisla. Astfel, nu s-ar fi ajuns în situaţia actuală, cu atât mai mult cu cât, în strategia de dezvoltare a drumurilor judeţene Master Plan Cluj 2015-2020, asfaltarea DJ 109V Pădureni – Satu Lung este programată în perioada 2018-2020”, precizează conducerea RAADPP Cluj.

 

Membrii comunităţii comunei Chinteni sunt nemulţumiţi şi de faptul că pentru aceste lucrări au fost alocaţi doar 200.000 de lei (plus 50.000 de lei alocaţi în urma rectificării bugetare), deşi le-au fost promişi 400.000 de lei, şi au declarat că vor cere explicaţii consilierilor judeţeni la următoarea şedinţă de CJ.

Comentarii Facebook