PSD Cluj: Liberalii n-au citit bine! Autostrada Transilvania și Autostrada Turda-Sebeș rămân priorități guvernamentale

 

PSD Cluj le transmite parlamentarilor liberali din Cluj că nu au citit cu atenție Legea Bugetului Național sau au omis cu rea intenție alocările bugetare destinate Clujului.

 

Obiectivele principale de infrastructură ale județului Cluj sunt finanțate de Guvernul Grindeanu: pentru Autostrada Transilvania sunt prevăzute 1,27 miliarde de lei, iar pentru Autostrada Sebeş - Turda - 950 de milioane de lei.

 

De asemenea, conform legii bugetului, în 2017, Guvernul României a alocat fonduri pentru mai multe obiective din județul Cluj: Centura Vâlcele - Apahida - 7.840.000 lei, reabilitarea DN 1C Dej - Baia Mare - 8.925.000 lei, centura Bd. Muncii - Apahida - 245.000 lei, clădirea nouă a Institutului Oncologic - 29.096.000 lei, sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară - 14.256.000 lei, sediul Inspectoratului Şcolar Municipal - 2.000.000 lei, corpul nou de clădire de la Biblioteca Centrală Universitară - 1.500.000 lei, Biblioteca Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară - 389.000 lei, extinderea Casei Corpului Didactic - 200.000 lei și pentru Sală de sport a CSŞ Viitorul - 200.000 lei.

 

Clujul este o prioritate pentru PSD iar obiectivele strategice sunt sprijinite de către Guvernul României. Parlamentarii liberali din Cluj fie nu au citit cu atenție Legea Bugetului Național, fie au omis cu rea intenție alocările bugetare destinate Clujului. Și proiectele de interes regional precum Spitalul Regional de Urgență, pentru care nici Guvernul Boc nici cabinetul Cioloș nu au alocat finanțare, sunt în atenția PSD și vor fi sprijinite în următoarea perioadă”, a declarat Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

 

PNL Cluj a acuzat parlamentarii PSD Cluj că au respins finanțarea lucrărilor pentru Centura Metropolitană a Clujului și Autostrada Transilvania.

 

(Luni, 6 februarie), în cadrul şedinţei de plen comun al Camerei Deputaţilor şi a Senatului, s-a adoptat bugetul Ministerului Transporturilor în forma propusă de Guvern.  

 

Parlamentarii PNL Cluj au depus o serie de amendamente la Legea Bugetului, la capitolul infrastructură, amendamente care se referă la finanţarea lucrărilor pentru Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca, continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, tronsonul Cluj Vest-Mihăieşti (24 km), Suplacu de Barcău-Borş (64,5 km) şi Mihăieşti-Suplacu de Barcău (76 km). Din păcate, parlamentarii PSD au dat dovadă de autism şi nu au susţinut aceste proiecte, drept urmare, toate amendamentele au fost respinse. 

 

PNL Cluj îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de gestul parlamentarilor PSD, în mod special a parlamentarilor PSD Cluj în frunte cu Horia Nasra, de a respinge finanţarea acestor proiecte de o importanţă majoră nu doar pentru cetăţenii judeţului Cluj, ci pentru cetăţenii întregii Transilvanii. PSD a arătat încă o dată că pentru ei nu a contat încrederea şi votul acordat de cetăţeni şi demonstrează că ei susţin doar legile şi proiectele care îi favorizează, iar acest lucru s-a putut observa şi prin modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală din zilele trecute. 

 

Suntem curioşi să ştim care este părerea cetăţenilor care au acordat în 11 decembrie votul lor celor de la PSD iar acum constată că acest partid îi sfidează sistematic”, precizează reprezentanții PNL Cluj.

 

Comentarii Facebook