Marti 7 Februarie

PSD Cluj: Investiții de 1 MILIARD de lei, în infrastructura Clujului, susținute de Guvernul PSD

 

PSD Cluj anunță investiții de un miliard de euro în județul Cluj, dar banii vin toți din fonduri europene.

 

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat luni, 18 decembrie, în prezența Prim-ministrului României, Mihai Tudose și a Comisarului pentru Politică Regională, Corina Crețu, contractul de finanțare aferent proiectului regional pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda - Câmpia Turzii.

 

Investiția, solicitată de SC Compania de Apă Arieș S.A are o valoare eligibilă de peste 700 milioane lei (peste 90% fonduri europene) și presupune lucrări de extindere și îmbunătățire a infrastructurii din sectorul de apă și apă uzată în beneficiul mediului și al oamenilor din regiune”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

 

De asemenea, din cele 17 contracte de finanţare pentru proiecte eligibile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, trei proiecte vizează reabilitarea, modernizarea şi/sau îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din județul Cluj: Drumurile județene care fac parte din Traseul Regional Transilvania de Nord și care asigură conectivitatea cu rețeaua europeană de transport TEN-T vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă în cuantum total de 357.072.099 lei.

 

Practic peste 1 miliard de lei au fost alocați astăzi județului Cluj, investiții în obiective de infrastructură care sunt completate de continuarea finanțării la Autostrada Transilvania, Autostrada Sebeș-Turda și Spitalul Regional de Urgență Cluj”, a mai declarat deputatul Horia Nasra.

 

Conform business24.ro, Corina Cretu, comisar european, a declarat, luni, la Palatul Victoria din Bucuresti ca din luna agust si pana in prezent Romania a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de 4,3 miliarde euro. Cretu sustine ca in aceste zile sunt discutate si ultimele detalii prinvind finantarea unor proiecte in valoare de 488 de milioane de euro.

 

Avem o rata de absorbtie de aproximativ 90% pentru bugetul 2007-2013, cu 100% la proiectele de competitivitate si 93% la proiectele de dezvoltare regionala. Din pacate, cele mai multe pierderi sunt in domeniul transporturilor pentru perioada 2007-2013. Sper ca acest lucru sa fie o lectie pentru noi. In alocarile pentru 2007-2013, 800 de milioane de euro sunt pierduti total, iar 2,8 miliarde au fost reprogramate pentru perioada 2014-2020 pentru a continua lucrarile care nu s-au terminat in perioada 2007-2013”, a declarat Corina Cretul la semnarea unor noi investitii in valoare de peste 280 de milioane de euro.

 

Comisarul european a mai declarat ca la finalul acestui an Romania va absorbi cel putin 4.3 miliarde euro. ”Noi am platit deja 4,3 miliarde de euro pentru anul acesta si procesam acum ultimele facturi primite in valoare de 488 de milioane de euro. (...) Deja au intrat in economie 4,3 miliarde de euro, in Romania, din toate cele 6 fonduri, din august pana acum, din momentul in care s-au acreditat institutiile de management si control”, a mai spus Corina Cretu.

Comentarii Facebook