Centura de Nord, Florești - Donath, nu va fi închisă pe perioada iernii

 

Centura de Nord, Florești - Donath, nu va fi închisă pe perioada iernii, dar șoferii vor circula pe propriul risc.

 

Legat de drumul de Nord și indicatorul de avertizare care este amplasat privind accesul pe timp de iarnă, vă precizez faptul că accesul nu va fi restricționat, diferența constă în faptul că în cazul unui eveniment rutier, responsabilitatea cade în sarcina participantului la trafic. Administratorul drumului va întreține în continuare drumul agricol în cauză”, a porecizat Ștefan Goia, administratorul public al comunei Florești.

 

Grupurile de Facebook din Florești au luat foc după amplasarea unui indicator la intrare pe centură prin care se spune că drumul este închis. 

 

----------------

 

Legat de Drumul de pe partea de Nord / drum realizat ca drum de exploatatie agricola din fonduri europene, ulterior modernizat – refacut fundatie, asfaltat, marcat, semnalizat, realizat insulite – din bani de la bugetul local. Acolo, la inceputul drumului erau doau indicatoare rutiere, unul de restrictie tonaj, unul de restrictie viteza. Daca se respectau semnele rutiere circulatia era absolut normala. Evident, circulatia cu 70-80km/h era una cu emotii. Reprosuri ca acela nu e drum ci pista de biciclete. Buuun! Apoi, a dat un strop de mazga/zapada si, evident, cu slickuri de vara, rularea a fost una deficitara. Buuun!

 

Acum a mai aparut un indicator rutier: Drum inchis circulatiei publice pe perioada iernii. Adica, conform legislatiei in vigoare (inclusiv dar nu exclusiv actele normative MDRAP si CNADNR-CNAIR) accesul pe acest drum de exploatatie agricola nu e interzis, dar circulatia se desfasoara in parametrii stipulati de indicator, eventualele evenimentele rutiere nefericite neputand fi incluse la capitolul accidente auto. Evident, administratorul drumului va intretine pe mai departe drumul in cauza”, a precizat primarul din Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook