PSD Cluj ii cere ministrului Culturii sa manifeste interes si pentru patrimoniul cultural romanesc

PSD Cluj ii cere ministrului Culturii, Kelemen Hunor, sa manifeste interes si grija pentru tot ce inseamna patrimoniu cultural romanesc.

 

"Domnule ministru al Culturii, Kelemen Hunor, sunteti ministru in Romania si aveţi datoria si obligatia sa va ingrijiti de intregul patrimoniu cultural al acestei tari, nu doar de cel de sorginte etnica maghiara. Apreciem si respectam grija deosebita pe care ati manifestat-o vis a vis de inaugurarea statuii Matei Corvin, dar asta va obliga sa manifestati aceeasi grija si interes pentru tot ce inseamna patrimoniul cultural al Romaniei, va cer ca public sa dati o declaratie de respect a valorilor nationale romanesti", a declarat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

 

Social-democratii clujeni acuza lipsa de initiativa a Guvernului, prin Ministerul Culturii, fata de scoaterea la licitatie a documentelor si manuscriselor lui Emil Cioran, care "a pus Romania din nou intr-o situatie jenanta".

 

"Din fericire, licitatia are un final fericit, chiar daca acest lucru nu sterge rusinea Ministerului Culturii care nici macar nu s-a sinchisit, formal, sa participe la o licitatie vitala pentru cultura romana", se arata intr-un comunicat al PSD Cluj.

Comentarii Facebook