PSD Cluj, despre Alin Tișe și Horea Șulea: Sunt ”nașii gunoaielor din județul Cluj”

 

PSD Cluj consideră că PNL Cluj, ”în frunte cu domnii Alin Tișe și Horea Șulea”, trebuie să intre în stare de alertă pentru că s-a ajuns la o criză acută a gunoaielor. 

 

PNL Cluj trebuie să intre în STARE de ALERTĂ, în frunte cu domnii Alin Tișe și Horea Șulea pentru faptul că localități din județul Cluj sunt îngropate în gunoaie menajere, impotența administrativă a acestora generând CRIZA GUNOAIELOR din CLUJ.

 

Situația din FLOREȘTI este inacceptabilă și profund nedreaptă față de toți locuitorii zonei care sunt nevoiți să trăiască între gunoaie din cauza indiferenței și incompetenței Executivului liberal din cadrul Consiliului Județean Cluj, care în perioada mandatelor domnilor Alin Tișe, Horea Uioreanu, Mihai Seplecan, a blocat proiectul privind Centrul de Management Integrat al Deşeurilor.

 

Acest proiect trebuia finalizat în martie 2012. Valoarea investiției a fost de 108 milioane lei din care 98% fonduri europene, alocate prin Programul Operațional de Mediu, prin procedură necompetitivă, în toamna anului 2008. La mai bine de 4 ani de la data când trebuia să fie dată în funcțiune, proiectul nu este finalizat fără o perspectivă clară a momentului când va fi și terminat.

 

Executivul liberal al Consiliului Județean Cluj trebuie să răspundă și pentru faptul că prin nefinalizarea acestui proiect până în decembrie 2015, tot ceea ce se va cheltui pentru finalizarea lucrării nu va mai fi considerată cheltuială eligibilă și va trebui suportată de clujeni prin bugetul Consiliului Județean iar tehnologia în baza căruia va funcționa CMID este oricum depăşită de mai bine de 10 ani”, a declarat Horia Nasra, președinte interimar al PSD Cluj.

 

Alin Tișe a declarat după ce a fost numit în funcție, în iulie 2016, că a inițiat demersurile pentru a depista unb teren pe care să fie amenajată o rampă temporară de gunoi și că între timp se lucrează la centrul integrat de deșeuri. Problema este că nicio primărie nu ar vrea să aloce teren pentru a fi amenajată pe teritoriul ei o groapă temporară.

 

Primăria Florești a anunțat luni, 25 iulie, că firma care colectează deșeurile nu mai are posibilitatea de a le depozita pe o rampă autorizată.

 

Mai exact, potrivit reprezentanților Primăriei Florești, la mijlocul acestei luni, operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, a fost notificat de către Salprest Rampă de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deșeurilor în rampa agentului economic amintit. Acesta a motivat suspendarea contractului prin faptul că rampa pe care o operează s-a umplut și nu mai poate primi noi transporturi.

 

Rampa temporară ce deservește municipiul Cluj Napoca este și ea aproape de limită, așa că depozitarea deșeurilor nu ne-a fost permisă. Transportul acestor deșeuri menajere la rampe din alte județe cu autospecialele de colectare este imposibil având în vedere că aceste transporturi ar dura aproximativ 10 ore per autospecială. Problema este una acută, fiind similară la nivelul întregului județ, Clujul neavând în acest moment o rampă autorizată de depozitare a deșeurilor menajere. Comuna Florești, cu o populație înregistrată de peste 30.000 de locuitori (35-40.000 locuitori în total) are cel mai mult de suferit de pe urma acestei situații”, a precizat primarul din Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook