PSD Cluj: ”2014 ne arată că suntem, din punct de vedere economic, pe drumul corect”

 

PSD Cluj a analizat datele statistice de la începutul anului, iar rezultatele arată că veniturile bugetului consolidat au început anul 2014 cu o creștere de peste 10% în ianuarie. 

 

Evoluția din prezent este susținută în principal de majorarea cu 18% a încasărilor din TVA, precum și prin creșterea de aproximativ 13% a încasărilor din accize.

 

Investițiile străine au crescut cu 8%, România are excedent al balanței de plăți de 388 milioane euro în ianuarie, cu 45% mai mare decât aceeași lună din anul trecut, producția industrială a crescut cu mai mult de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut – în contextul în care 2013 a fost un an record pentru industrie.

 

Consumul a crescut cu 6% în ianuarie 2014, ceea ce indică faptul că și cetățenii au resimțit creșterea economică a anului trecut iar exporturile – un alt motor important al economiei romanești – au crescut de asemenea cu 6%, pe când importurile au crescut doar cu 4,6%. 

 

În plus, România a avut anul trecut un excedent comercial de produse agroalimentare de 324,9 milioane euro, față de un deficit de 745,5 milioane euro în 2012, conform datelor oficiale ale ministerului Agriculturii”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

PSD Cluj mai amintește că rata anuală a inflației a coborat în ianuarie la 1,06%, iar în februarie a atins un nou minim istoric de 1,05%.

Comentarii Facebook