PSD cere postul de premier, dacă face coaliție cu PNL / Iohannis: Vreau o țară fără PSD!


PSD ar vrea postul de prim-ministru dacă va face o coaliție guvernamentală cu PNL.

Potrivit unor surse G4Media.ro, cele două partide se pregătesc de negocieri. 

Premierul propus, Nicolae Ciucă, și-a depus luni seara mandatul pentru că nu a putut forma o majoritate în parlament, care să îl voteze. Acest lucru se știa de vineri, dar liderii PNL s-au încăpățânat.

Acum, partidele vor trebui să meargă din nou la consultări la Cotroceni și să propună alte nume de premier. USR a anunțat că este dispus să refacă coaliția de guvernare, dar PNL nu a mai dat niciun semn, liberalii fiind tot mai apropiați de PSD. 

Președintele Klaus Iohannis a manifestat frecvent o aversiune față de PSD: Vreau o țară fără PSD (decembrie 2019)

Un cuvânt greu în această luptă politică îl va avea și președintele Klaus Iohannis, care trebuie să accepte propunerea de prim ministru de la PSD. 

Sunt deja emblematice ieșirile lui Klaus Iohannis la adresa PSD.

12 decembrie 2019 - după alegeri prezidențiale din 2019

”PSD a încasat-o de 3 ori în acest an, dar este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, un număr foarte mare de primari și ca atare ne bucurăm de victorie, dar autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală.

De la noul guvern mă aștept la o implicare totală în așa fel încât la finalul anului 2020 să putem oferi românilor o Românie fără PSD, o Românie fără PSD în conducerea statului, ca să fiu bine înțeles. În conducerea instituțiilor statului nu mai este locul PSD-ului. Am spus-o de multe ori în campanie și o repet ca să reținem împreună: PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani. Și românii au dovedit în acest an că își doresc conducerea României fără PSD. Acesta e un obiectiv care trebuie urmărit în continuare”, a spus Klaus Iohannis.

În această campanie am fost în aproximativ 30 de județe, m-am întâlnit cu foarte mulți români. La întâlnirile electorale au participat însumat peste 100 de mii oameni, pe lângă asta m-am întâlnit direct cu zeci de mii de români. Concluzia finală a fost: ”domnul Președinte, vă rugăm să ne scăpați de PSD”. Poate sună puțin dur, dar asta a fost concluzia. În consecință să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine. Sigur, președintele trebuie să fie deasupra partidelor, dar asta nu înseamnă că președintele trebuie să fie în afara politicii, asta nu aș accepta-o”, a completat Klaus Iohannis.

7 mai 2020 - PSD a atacat la CCR impunerea stării de urgență

Românii se confruntă din păcate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 şi celălalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societatea şi pentru viitorul ţării noastre . O iluzie şi speranţe deşarte, pentru că lupul, ca în celebrul proverb, îşi schimbă blana, dar năravul ba. Profitând de faptul că atenţia publică este concentrată, cum este şi firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD-ul a lucrat în Parlament. A lucrat mult şi prost, toxic de-a dreptul, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani. Practicile de a legifera în mod haotic, cu încălcarea regulilor de dezbatere parlamentară, în mod netransparent, prin deturnarea în ultimul moment a unor iniţiative legislative continuă şi astăzi, din păcate. De ce face PSD asta? Simplu, pentru că a rămas acelaşi partid preocupat doar să-şi salveze baronii. Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea să le permită unor aleşi locali declaraţi incompatibili să candideze la primării sau pentru alte funcţii. O astfel de măsură ar amnistia nici mai mult, nici mai puţin, 1.000 de aleşi locali care au încălcat legea”, a declarat preşedintele Iohannis.

Comentarii Facebook