Programul de guvernare USL: 2012 - 2016. TVA 19% si salarii mărite

 

Guvernul Ponta 2 își propune revenirea TVA -ului la 19% și creșterea salariului minim pe economie la 1.200 de lei.

 

Principalele puncte ale programului de guvernare pentru perioada 2013-2016:

 

TVA la nivelul de 19%.

 

Revizuirea sistemului de impozitare si combaterea evaziunii; pe termen mediu, stabilirea unei cote reduse de TVA la produse agroalimentare de bază, cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar;

 

Păstrarea plafonului de 16% şi introducerea, pe parcursul mandatului, a impozitului diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

 

Un ritm mediu anual de creştere economica de 3% in perioada 2013-2016.

 

Reducem la jumătate numărul de taxe parafiscale.

 

Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori;

 

Creşterea progresivă a salariului minim pe economie până în anul 2016 până la 1.200 lei.

 

Scutirea de impozitare, pe o perioada de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari, sau participarea la capitalul social al altor societăţi comerciale şi care conduc la crearea de noi locuri de muncă.

 

Stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători. Creşterea plafonului de scutire de TVA la 65 mii euro pentru micii intreprinzatori.

 

Reducem TVA la producătorii de produse agricole de la 24% la 9%, iar 15% va rămâne la aceştia pentru dezvoltare. Măsura va fi valabilă doar pentru producţie şi nu pe lanţul de prelucrare

 

Proiectul Prima Casa va fi transformat în proiectul Noua Casă, adresat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi.

 

Principalele proiecte de infrastructură luate în calcul în acet program de guvernare: Autostrada Bucureşti-Ploieşti-Braşov (tronsonul Comarnic -Braşov), autostrada Sibiu-Râmnicu Vâlcea, linia de cale ferată de mare viteza pe Coridorul IV Pan-european ( Arad-Timişoara-Caransebeş, Drobeta Turnul Severin- Craiova-Calafat/ Bucuresti, Canalul Dunăre - Bucureşti, conform Mediafax.

Comentarii Facebook