Profesorii clujeni au protestat în Piața Unirii, unde au intonat imnul României și au dansat în horă - VIDEO


Protestul cadrelor din învățământ clujene a continuat astăzi printr-o adunare în Piața Unirii. Profesori, învățători și educatori din tot județul au participat la o pichetare, organizată de sindicaliștii din învățământ.  

Cadrele de învățământ au început să se adune începând cu ora 11.30, astfel că între orele 12.00 și 13.00, Piața Unirii s-a umplut de protestatari. 

Protestul de marți, 30 mai, s-a organizat în contextul în care cei de la guvernare au anunțat, recent,  o nouă ofertă pentru profesori. Este vorba de 1.500 de lei, peste cei 2.500 deja promiși, aceasta fiind o primă pentru „susținerea carierei didactice". Această ofertă nu pare să le fi convenit deloc cadrelor didactice, astfel că sindicatele au propus Guvernului o altă soluție, care implică majorări salariale.

„Ne-am săturat de acorduri, am semnat numeroase acorduri cu acești guvernanți, dar au fost vremelnic la guvernare, deci nu mai dorim niciun protocol, niciun acord, dorim să se întâlnească de urgență astăzi, iar după întâlnirea de la Cotroceni să stea jos și să semneze un act prin care acțiunile noastre să înceteze, fiindcă locul nostru este la școală, știm foarte bine, nu ne-am dorit acest protest, dar nu mai putem”, au fost cuvintele scandate de una dintre profesoarele de la protest prin portavoce.

Comentarii Facebook