După profesori și polițiștii dau drumul la proteste: „Domnul Bode cred că se gândește la nepalezi, indieni sau pakistanezi care vor lua locul polițiștilor”


Greva profesorilor a generat o criză la nivel național, iar după această lovitură „încasată” de stat, iată că urmează un nou val de proteste, de data aceasta din partea polițiștilor. Aceștia se adună în decursul zilei de marți, 30 mai,  în fața Ministerului de Interne, pentru a protesta.

Mai mulți polițiști, membrii ai sindicatului Europol se adună astăzi, 30 mai, în fața Ministerului de Interne. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că legea salarizării nu este respectată.

„Este un prim-protest, în primul rând ca reacție la tot ceea ce se întâmplă în acest moment în admiterea de școli de Poliție, este cea mai neagră perioadă a Ministerului de Afaceri de Interne.

Practic, la finalul celor trei probe vom avea 0,04 candidați pe un loc, ceea ce înseamnă că locurile, pentru prima dată în istorie, nu vor fi ocupate.

Trebuie să-și asume cineva acest dezastru, motiv pentru care astăzi îi cerem demisia ministrului Bode și secretarului de stat.

Avem situația în care nici măcar nu mai vin și nu mai vor să intre în sistem, așa că domnul Bode cred că se gândește la nepalezi, indieni sau pakistanezi care vor lua locul polițiștilor.

Un lucru este cert, în luna iunie vom avea proteste masive, inclusiv prin încetarea activităților la locul de muncă. Am pregătit mai multe forme de protest.

Așteptăm aplicarea legii salarizării și clarificarea detaliilor referitoare la legea pensiilor militare", a declarat Cosmin Andreica, lider Sindicat Europol.

Pe parcursul zilei de marți, 30 mai, nu doar profesorii sunt în grevă, acestor proteste li se adaugă și cele ale polițiștilor, dar și ale angajaților CFR.

FOTO: Captură Antena 3 CNN

Comentarii Facebook