Luni 24 Februarie

Probleme pe drumul Răchițele - Ic Ponor. Constructorii nu sunt plătiți și AMENINȚĂ

 

Constructorii de la drumul Răchițele - Ic Ponor nu au primit niciun ban de la reluarea lucrărilor și amenință că vor opri lucrările. 

 

Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA - SC Cridov SRL a informat CJ Cluj prin adresa nr. 7199/22.09.2015 de faptul că ritmul lucrărilor la obiectivul ”Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele - Prislop - Ic Ponor” va fi încetinit.

 

Motivul este neplata facturilor de către Consiliul Județean Cluj pentru lucrările aferente perioadelor 24.07.2015 - 15.08.2015 (1.807.906,81  lei, TVA inclus) și 16.08.2015 - 31.08.2015 (1.959.967,85 lei, TVA inclus), în condițiile în care valoarea lucrărilor, până în prezent, a fost suportată de către constructor.

 

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Cluj a făcut către Consiliul Județean Cluj toate demersurile și adresele necesare pentru ca plățile lucrărilor executate de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA - SC Cridov SRL la obiectivul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor” să fie onorate la timp.

 

Menționăm că stadiul lucrărilor la data de 22.09.2015, verificate de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Cluj, prin Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP), este următorul: pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (aproximativ 14 kilometri) s-a turnat primul strat de covor asfaltic pe o lungime de 9,77 kilometri, pe ambele sensuri de circulație, și cel de al doilea strat de asfalt (stratul de uzură) pe o lungime de aproximativ 6,57 kilometri, pe ambele sensuri de circulație, iar pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății SC Cridov SRL (aproximativ 6 kilometri) erau executate lucrări de așternere a primul strat de asfalt pe o lungime de 5,3 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

 

Subliniem că reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord - Vest și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au făcut o serie de verificări cu privire la calitatea și conformitatea lucrărilor. Aceștia nu au găsit nicio neregulă sau neconformitate în ceea ce privește lucrările executate până la această dată. Totodată, diriginții de șantier și membrii UIP au aprobat cele două situații de lucrări și le-au înaintat Consiliului Județean Cluj”, a precizat directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram.

 

În data de 8 septembrie 2015, s-a verificat stratul de asfalt pus, cu o grosime de 6 centimetri, și s-ar fi constatat că este conform.

 

Comentarii Facebook