Clujul va avea aquapark până în 2020. Apare în strategia orașului

 

Clujul va avea aquapark până în 2020, conform Strategiei de dezvoltare a Clujului în perioada 2014 - 2020.

 

Pentru extinderea și modernizarea infrastructurii sportive este prevăzută suma de 15 milioane de euro. 

 

Din acești bani va fi amenajat un Complex Cultural și Sportiv Gheorgheni; un Aqua Park Grigorescu și vor fi amenajate terenuri/facilități de sport la unitățile de învățământ.

 

Strategia de dezvoltare a Clujului 2014 - 2023. Vor apărea câteva centuri și pasaje

 

Nu se știe ce opțiune tehnică se va lua în privința Aqua Park Grigorescu, unde sunt probleme. 

 

În 2012, primarul Emil Boc a anunțat că proiectul aquapark -ului propus pe terenul pe care se află acum ștrandul SUN este blocat din cauza rețelelor de apă și electricitate.

 

Am scos de două ori la licitație acest proiect, dar nimeni nu a fost interesat. Am întrebat și eu de ce și mi s-a spus că există acolo o magistrală de apă care trece fix pe terenul strandului și care ar trebui mutată pentru construirea bazinelor și a celorlalte instalații. Costul ar fi de câteva milioane de lei numai pentru mutarea conductei, dar mai este și rețeaua de înaltă tensiune”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Aquapark -ul din Grigorescu ar fi urmat să aibă minim doua bazine, dintre care unul va fi acoperit, iar investiția să se ridice la 43 de milioane de lei.

 

Valoarea totală a proiectului este de 43,7 de milioane de lei, din care construcțiile vor fi de 23 de milioane de lei. De asemenea, vom avea un hotel, magazine, terenuri de sport, spații verzi și parcări”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca la anunțarea licitației pentru aquaprak -ul de la ștrandul SUN, în aprilie 2011.

Comentarii Facebook