Duminica 28 Aprilie

Primarul Pivariu e cu ochii pe EON Gaz: Schimbarea conductei de gaz de pe strada Cetății va permite apoi lărgirea drumului


Țeava de gaz de pe strada Cetății este schimbată de cei de la E.ON Gaz, dar lucrările avansează prea lent, spun locuitorii. Primarul Bogdan Pivariu le dă dreptate, dar spune că acest disconfort va fi recompensat ulterior, pentru că strada va putea fi lărgită și sistematizată modern. 

Pe strada Cetății, este o lucrare a celor de la gaz, unde noi supervizăm totul pentru siguranța cetățenilor noștri, dar nu avem nicio implicare financiară. Este o lucrare necesară, pentru că țeava existentă este foarte veche și este înlocuită cu țevi noi, moderne, care sunt introdus în subteran.

Am făcut presiuni foarte mari în ceea ce îi privește pe cei de la gaz, pentru a nu se închide această stradă. Au fost grafice asumate și sunt în graficele respective. 

Ne-am asumat să accelerăm acele lucrări, chiar dacă se creează un disconfort, dar pe viitor vom scăpa de acea țeavă supraterană, care va fi înlocuită în subteran cu o nouă țeavă. Apoi vom putea face lucrări de lărgire a străzii, de realizare de trotuare, de sistematizare a acelei intersecții Sub Cetate cu strada Cetății, care știm cu toții că este o problemă”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Cert este că lucrările ar fi trebuit să fie finalizate până în luna iulie, dar indolența celor de la gaz este cunoscută de toată lumea, fiind ”stat în stat”.

La începutul lunii august, primarul Pivariu a dispus reluarea circulație auto și a curselor CTP pe strada Cetății, dar apoi traficul iarăși s-a închis pentru că firma contractată de E.ON Gaz a reînceput lucrul în forță. ”Este inacceptabil cum executantul proiectului a ales să nu respecte o întreagă comunitate și să nu lucreze activ la a finaliza lucrarea în cel mai scurt timp”, a declarat atunci primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Pentru a nu apărea unele accidente, pentru că se lucrează la o adâncime de 2 - 3 metri, traficul a fost din nou sistat din 10 august. 

Siguranța cetățenilor care circula în această zonă, precum și a muncitorilor care execută lucrarea primează. Vă reamintesc că în urma unui control efectuat acum 6 zile în teren, la această lucrare, am constatat că nu era deloc activitate, motiv pentru care am dispus reluarea circulației pe acest tronson.

În urma întâlnirilor avute zilele acestea cu firma executantă și a analizei informațiilor ce ne-au fost furnizate, ne vedem totuși obligați să luăm această decizie, dar având asigurări scrise din partea acestora că vor lucra susținut pentru a termina intervenția până în data de 31.08.

Încercăm să reducem la maxim disconfortul cauzat de lucrările la infrastructură, pe raza comunei. Știu că aceste lucrări generează nemulțumiri și întârzieri în trafic, dar din păcate, fără acest sacrificiu nu am putea rezolva problemele multe cu care se confruntă Floreștiul”, transmite Bogdan Pivariu.

M21 DEVIAT

Va circula pe zona :str. Avram Iancu-str. Eroilor- Cetatea Fetei.

Se anulează la dus : stațiile Poligonului - Tautiului - Sub Cetate - Luxor.

Se înființează stații : Someșului-Iuliu Hossu-Primaria-Profi Vest

La RETUR

Cetatea Fetei - Eroilor - Avram Iancu - Cetății - Tautiului - Muncitorilor - Avram Iancu - până la rest traseu obișnuit

Se anulează stațiile: Luxor Sud - Sub Cetate Est.

Se înființează temporar Profi Est - Primăria.

Comentarii Facebook