Primarul Bogdan Pivariu: Zona Terra / Dumitru Tăuțan / Dumitru Mocanu, de nerecunoscut după finalizarea lucrărilor


Zona Terra din comuna Florești nu va mai fi recunoscută, după finalizarea lucrărilor de modernizare. Acolo, transportul autobuzelor va fi prioritizat și apar stații cu alveolă, pentru a nu încurca circulația autoturismelor.

Lucrările avansează destul de bine. Am turnat covor asfaltic pe strada Dumitru Tăușan. În acest moment, suntem în faza de autorizarea a sistematizării prin semaforizare a intersecției Dumitru Tăușan, cu DN 1, unde prindem inclusiv intrarea dinspre strada Morii.

Este o sistematizare mai complexă, inclusiv prioritizarea autobuzului care ajunge în DN 1.

Stațiile existente până acum, care erau pe strada Dumitru Tăuțan, sunt relocate, în așa fel încât autobuzul oprit în stație să nu încurce traficul. Respectiv, de la intrare din DN1, spre cartierul terra, stația va merge exact unde înainte era începutul strâmtorii Terra. Acolo am făcut o alveolă pentru a reloca stația de autobuz. 

O dată cu deschiderea noii străzi Dumitru Mocanu, când aceasta va fi deschisă, acolo va fi un sens unic și toată lumea va putea circula, chiar dacă autobuzul va fi oprit în stație. 

Stația aferentă Dumitru Tăușan - DN1 va fi relocată pe Dumitru Tăușan, pe banda dedicată de autobuz, pusă în așa fel încât traficul să nu fie obturat”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, la emisiunea Ziua LIVE.

Edilul a explicat că se lucrează și în alte părți ale comunei, pentru a fi îndreptate greșelile făcute în trecut. 

Comentarii Facebook