Duminica 28 Aprilie

Primarul Pivariu dă LOVITURA și dublează bugetul comunei: ”Este cel mai mare buget din istoria comunei”


Bugetul Floreștiului pentru anul 2024 este cel mai mare din istoria comunei, anunță primarul Bogdan Pivariu. Suma adunată pentru acest an este una exorbitantă, vorbind de 220 de milioane de lei, cu 40% mai mult față de anul trecut și mai bine de dublu față de 2020, când Pivariu a preluat Primăria. 

Partea bună este că mai bine de jumătate din această sumă va merge spre investiții, un lucru excelent pentru locuitorii comunei.

Cifrele din acest buget ne-au fost comunicate luni după-masa de primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. Așadar, bugetul total pe 2024 va fi de 220 de milioane de lei, comparativ cu bugetul din 2020, realizat de fostul primar, vorbim despre o creștere de 128%. În 2020, bugetul comunei a fost de 96 de milioane de lei.

Chiar și față de anul trecut, bugetul din acest an a înregistrat o creștere spectaculoasă de 42%, banii în plus mergând spre investițiile mult așteptate de locuitorii comunei.  

Față de anul trecut, creșterea din acest an este de 42%, cu toate că am pierdut 10 milioane din sumele alocate din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Acest lucru nu ne-a afectat. Am avut un grad extrem de bun de colectare a taxelor, ceea ce ne permite să avem acum un buget generos. Pe lângă o bună colectare, am atras și foarte multe fonduri nerambursabile guvernamentale și europene pentru proiectele aflate în derulare”, a precizat pentru Știri de Cluj primarul comunei, Bogdan Pivariu. 

Defalcat, bugetul pe 2024 va merge în principal spre investiții, 58%, iar restul va fi folosit pentru funcționarea Primăriei, a școlilor și întreținerea comunei. 

Suma mare alocată pentru investiții se potrivește perfect cu proiectele ajunse la maturitate în comună, care în acest an vor fi recepționate și care trebuie achitate. Între cele mai mari sunt rezolvarea strâmtorii Terra, proiect de 4 milioane de euro, și parcul de agrement din Poligon, care are o valoare similară. În cazul Terra vorbim despre singurul drum nou realizat de la zero în localitate, realizat prin exproprieri costisitoare. 

De asemenea, la capitolul investiții mai vorbim despre noul centru medical de permanență sau introducerea canalizării în Tăuți, alt proiect de 3 milioane de euro. 

parc-poligon-floresti.jpg

Foto: Parcul de Agrement din comuna Florești

Comentarii Facebook