Primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat la inchisoare


Primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu. Sentinta este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Edilul este acuzat de procurorii DNA ca a dispus cumpararea unui bloc in Baia Mare, din fonduri publice, cu 500 de mii de euro, in conditiile in care firma care a vandut imobilul l-a cumparat in prealabil cu 150 de mii de euro. Totul s-a petrecut in intervalul 2004 - 2006.

 

Anchetatorii l-au trimis in 2007 pe primarul Cristian Anghel in judecata, dar magistratii de la Judecatoria Baia Mare au afirmat intr-o sentinta emisa in iulie 2008 ca nu sunt probe suficiente si au respins actiunea procurilor. Acelasi lucru s-a petrecut si in ianaurie 2009, cand judecatorii de la Tribunalul Maramures s-au pronuntat si au spus ca primarul este nevinovat.

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj nu au mai fost la fel de blanzi si au stabilit acum ca primarul Cristian Anghel este vinovat si l-au condamnat la pedeapsa cu inchisoarea. Decizia este definitiva si va fi pusa in practica cat mai repede.

 

Primarul Anghel nu a fost prezent la citirea sentintei. El este acasa in Baia Mare unde a fost vizitat astazi de viceprimarul orasului, dar si de o serie de directori din primarie. Cu totii si-au exprimat dezacordul fata de condamnarea edilului la inchisoare cu executare de doia ani si sase luni.

 

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a delarat ca judecatorii au pus sechestru pe bunurile primarului pentru recuperarea prejudiciului de aproape 400.000 de euro.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook