Primarul Emil Boc promovează în Anglia proiectul ”Cluj-Napoca Capitală Culturală Europeană 2020”

 

 

Primarul Emil Boc se află în Anglia unde promovează proiectul ”Cluj-Napoca Capitală Culturală Europeană 2020”.

 

În perioada 5-9 septembrie 2012 primarul Emil Boc efectuează, în calitate oficială, o vizită în oraşul Rotherham, din Marea Britanie, oraş înfrăţit cu Cluj-Napoca din anul 2006. 

 

Primarul Emil Boc răspunde astfel invitaţiei oficiale de a participa la manifestările organizate de municipalitatea din Rotherham în anul aniversar 2012-2013 - anul Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, marcat şi în cadrul zilelor oraşului, „Rotherham Show”. 

 

Această vizită este o bună ocazie de promovare a proiectului nostru de participare în competiţia pentru obţinerea statutului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Unul dintre principalele motoare ale acestui proiect se referă la obţinerea susţinerii unui număr cât mai mare de comunităţi europene, oraşele  înfrăţite jucând, astfel, în rol important in privinţa sprijinului pe care o pot oferi proiectului nostru. 

 

La acest eveniment au fost invitate delegaţii din toate oraşele înfrăţite ale Rotherham-ului, respectiv  Saint-Quentin (Franţa), Zabzre (Polonia) şi Riesa (Germania).

 

Din delegaţia municipiului Cluj-Napoca fac parte:

- Dl. Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca

- Dna. Emilia Botezan, Şef Birou Relaţii externe şi investitori

- Dl. Florin Moroşanu, Director Executiv al Asociaţiei ”Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană” 

- Dna. Simona Baciu, Fondatoarea Şcolii Internaţionale Cluj, numită din acest an ”Transylvania College - The Cambrige International School in Cluj” – instituţie de educaţie care oferă elevilor clujeni alternativa de a studia după curricula britanică. 

 

Principalul eveniment din cadrul manifestărilor este ceremonia de inaugurare a Garden Room din Clifton Park, care va fi onorată de prezenţa Alteţei Sale Regale Prinţului Richard, Duce de Glouchester şi a soţiei sale, Brigitte, Ducesă de Glouchester, Ducele de Glouchester fiind vărul Reginei Elisabeta a II-a şi al 21-lea în rând la tronul Angliei. 

 

Protocolul de înfrăţire între Rotherham şi Cluj-Napoca a fost semnat în octombrie 2006. Zona Metopolitană a oraşului Rotherham a fost fondată în 1974, având o suprafaţă de 286.5 km² şi o populaţie de 257.300 locuitori. 

 

Localizat în partea sudică a regiunii Yorkshire, în Anglia, acest oraş este cunoscut pentru diversitatea comunităţii. În 2001 populaţia zonei urbane a Rotherham-ului era de 117.262 (potrivit recensământului din anul 2001). Oraşul are un Teatru Civic, un Centru pentru Artă şi un Centru Ştiinţific, ultimul fiind unul din cele mai vizitate obiective turistice din regiune. 

 

Actualul Lider al Consiliului Metropolitan este consilierul Roger Stone (din 2003-prezent).

 

Comentarii Facebook