Ludovic Orban: PNL a pierdut tot timpul din cauza PSD

 

Deputatul PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii au pierdut ”întotdeauna pe mâna PSD”, făcând referire și la prima suspendare a lui Traian Băsescu din 2007.

 

Declarația a fost făcută la finalul ședinței în care s-a analizat rezultatul referendumului. Orban a spus că PSD trebuie să deconteze eşecul referendumului.

 

”Am tras destul la căruţa PSD-ului”, a spus Orban în cadrul ședinței PNL. ”Vreo să rupem alianţa cu USL?”, i-ar fi replicat Antonescu deputatului PNL. 

 

La ieșirea din ședință, Orban a spus că PSD ar trebui să deconteze eşecul referendumului. ”Sigur că am venit să discutăm şi despre referendum, dar nu mi se pare normal ca unii de la PSD să încerce să îl scoată pe Crin Antonescu ţap ispăşitor pentru acest referendum, şi pe PNL. PNL s-a implicat pentru a-l demite pe Băsescu”, a declarat Orban. ”Crin Antonescu nu s-a scuzat, a fost un dialog cu el, un dialog în forul intern (...) El nu are de ce să se scuze, a făcut tot ce a depins de el şi de PNL pentru a indeplini obiectivul fundamental de a-l demite pe Traian Băsescu”, a adăugat deputatul PNL.

 

”PNL nu are absolut niciun fel de vină pentru faptul că Traian Băsescu este încă în funcție. Eșecul provine din cauze mai vechi, prima cauză fiind actuala componență a CCR, care a fost supusă unui abuz al PDL care a reluat votul după alegerea lui Valer Dorneau, este rezultatul unei vizite nepregătite la Bruxelles, în care premierul și-a luat niște angajamente pe care nu ar fi trebuit să și le ia, evident că mă refer la pragul de prezență la vot de 50 la sută plus unu”, a mai spus Orban.

 

El a spus că nu poate aplica sanțiuni în PNL. ”Ce sancțiune să-i dai lui Ciprian Dobre la Mureș, sau lui Ovidiu Silaghi la Stau Mare, unde prezența la vot nu s-a datorat electoratului românesc, ci faptului că în județele respective există un electorat maghiar de 35-45% care nu a venit la vot? Primarii PNL s-au mobilizat obținând chiar mai multe voturi decât la alegerea lor ca primari și nu există motive pentru a căuta acum niște țapi ispășitori care nu există”, a adăugat Orban, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook