Vineri 3 Aprilie

Primarul din Iași, Mihai Chirică, propune o alianță cu Cluj-Napoca


Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, propune o alianță cu municipiul Cluj-Napoca, intitulat program comun de dezvoltare ”Trans-Carpatica”.

Am emis şi noi o scrisoare către Primăria Clujului, domnului primar Emil Boc, în vederea elaborării unui program Trans-Carpatica, în care toate gândurile dinspre est să fie conectate cu cele din vest. Eu cred foarte mult în aceste alianţe care au acest rol, să spunem, de reprezentare mai important”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform Agerpres.

Inițiativa nu este gândită ca un element de ”secesiune regională sau locală”. Mihai Chirica consideră că Alianţa Vestului își va face simțite efectele peste 10 – 20 de ani”.

De abia atunci vom şti cu adevărat dacă a fost corect sau nu. România este una singură şi trebuie să fie integrată şi dezvoltată integral, în care gândurile estului să fie egale cu gândurile vestului, cu gândurile sudului. Nu au nicio vină cei din sud ţării pentru că au generat asemenea ‘somităţi’ care ne conduc şi în ziua de astăzi. Asta nu înseamnă că ei trebuie să fie îndepărtaţi. Facem şi noi Alianţa Estului, se mai face Alianţa Dobrogei, Alianţa Bucovinei din cea a Estului, şi ce facem? Ne îndreptăm spre dezintegrare? (…) Facem mai rău decât înainte de 1859? Ne punem singuri piedică, sau ne adunăm toţi cei care gândim pozitiv la aceeaşi masă şi spunem: încercăm să facem ceva comun pentru toată România?”, a spus Mihai Chirica.

Primarii din Arad, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara au semnat Alianța Vestului, prin care doresc să dezvolte proiecte comune, din fonduri europene. 

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunțat că lansează și el Alianța Transilvania Nord.

Comentarii Facebook