Parlamentul European a dat undă verde pentru România în Schengen. Cine ia decizia finală


Parlamentul European a adoptat un raport pentru admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi 38 de abţineri.

Parlamentul European a dscutat luni un raport în favoarea admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, iar marţi s-a votat favorabil, conform realitatea.net.

Votul a fost fără dubii în favoarea admiterii României în Schengen: 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi 38 de abţineri.

PE a dat undă verde aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen încă din iunie 2011 şi şi-a reiterat poziţia în mai multe rânduri, în urma acestei rezoluţii legislative.

Între timp, liderul europarlamentarilor PPE, Manfred Weber, candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene, a anunţat că Bulgaria va face parte din spaţiul Schengen din 2019, pentru început doar cu frontierele aeriene.

Totuși, decizia finală pe acest subiect revine Consiliului UE. Hotărârea trebuie luatăprin vot - cu unanimitate - de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului.

Comentarii Facebook