Marti 5 Iulie

Primarul Dejului, Morar Costan, este acuzat de uzurpare de calități oficiale

 

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, este acuzat de uzurpare de calități oficiale, de către președintele Sindicatului Edilica din cadrul Primăriei.

 

Scandalul are la bază faptul că de aproape 8 ani sindicatul se chinuie să obțină unele drepturi salariale de la Primăria Dej, în valoare de 36 de miliarde de lei vechi. Recent a fost emisă o hotărâre de executare silită a municipalității pentru recuperarea acestor bani. 

 

Președintele sindicatului, Daniel Ceașcai, îl acuză pe primarul Costan Morar că nu a adus la cunoștința Consiliului Local această somație de plată, formulând în numele Consiliului Local contestația față de hotărârea de executare silită, fără a avea mandat din partea Consiliului. 

 

Acest demers se încadrează la fapta de uzurpare de calități oficiale, conform Art. 258 (1) din L. 286/2009 privind Codul Penal, care precizează că ”Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, precizează sindicatul, conform someseanul.ro.

 

Președintele sindicatului, Daniel Ceașcai, acuză și justiția dejeană că ”s-a făcut că nu observă aceste nereguli”.

 

Astfel, Sindicatul Edilica va face plângere penală și împotriva judecătorului pentru neglijență în serviciu. 

 

Primarul Morar Costan și jurista Primăriei Municipiului Dej, Cristina Pop, sunt acuzați de uzure de calități oficiale.

 

Primarul a pierdut contestația făcută în instanță și a dispus plata banilor către sindicat. Citește AICI detalii.

Comentarii Facebook