Primarul Clujului este preocupat de aspectul estetic al orașului. Boc vrea un manual de brand pentru municipiul Cluj-Napoca


Administrația locală își face planuri mari pentru anul 2022, de data aceasta edilul clujean a vorbit într-o emisiune live despre planurile sale pentru identitatea vizuală a Clujului. Autoritățile vor constituirea unui manual de brand, sau spus altfel a unui manual de identitate vizuală a municipiului.

Manualul de identitate vizuală a orașului. Ce vrem să spunem cu asta, în oraș totul să aibă un aspect coerent. Dacă vorbim de locurile de joacă, nu cumpărăm toate tipurile de locuri de joacă în oraș, de toate felurile și de plastic și de lemn. Ne stabilim un singur tip de loc de joacă pe care să-l avem în oraș. Eu susțin orice alternativă la plastic, ca principiu. Dar vor stabili specialiștii asta, de aceea va fi o comisie de estetică, o comisie de specialiști care vor spune. Și atunci, ăsta este tipul de lucrări pe care îl facem”, a declarat Emil Boc la Ziua Live.

Întrebat dacă va fi stabilită o gamă de culori pentru clădirile Clujului, primarul a specificat că de acest lucru se ocupă deja alte comisii, între care și Comisia Zonală pentru monumente, care se află în subordinea Ministerului Culturii. 

Aici noi nu avem competență, pentru că pe zona istorică este comisia de monumente, care ține de Ministerul Culturi. Ei sunt cei care avizează și mai avem de asemenea o comisie de estetică urbană, în cadrul comisiei de urbanism, deci nu vrem să ne suprapunem peste competențele altor comisii formate de specialiști. În privința urbanismului lucrurile sunt clarificate, de acest lucru nu se va ocupa manualul de identitate vizuală”, a explicat Boc. 

Comentarii Facebook