Primăria și Consiliul Județean colaborează pentru cel mai impresionant proiect al Clujului: ”Vom fi o echipă unită”


Primăria municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean colaborează pentru a realiza ceea ce se așteată a fi cel mai impresionant proiect tehnologic al județului.

Emil Boc a anunțat că au început discuțiile cu Tetarom, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, pentru a realiza parcul tehnologic Tetapolis în cadrul proiectului amplu Cluj Innovation City din Lomb.

Astăzi, Primăria municipiului Cluj-Napoca adresează, oficial, invitație Consiliului Județean și Tetaromului de a realiza proiectul Tetapolis în Cluj Innovation City, în dealul Lombului. Aceste lucruri au fost discutate cu președintele CJ Cluj, cu președintele Tetarom, cu președintele clusterului IT, cu universitățile clujene și dorim ca pe această cale să avem cele două mari proiecte realizate într-unul singur, să obținem o finanțare comună și să aducem în Cluj ceea ce cu toții așteptă, un pol al cercetării, al IT-ului”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, edilul a precizat că această ”comasare” a celor două proiecte reprezintă un beneficiu major, precizând că, astfel Tetapolis și Cluj Innovation City nu se vor afla în competiție.

Tetapolis vine extraordinar pe componenta IT, care este un avantaj competitiv al Clujului. Împreună cu universitățile, clusterul IT și autoritățile locale, credem că acest proiect poate fi de succes și apreciez din nou deschidere președintelui Consiliului Județean, pentru a nu lăsa două mari proiecte să se canibalizeze, ci dimpotrivă, să aducem forțele împreună și să-i dăm viitor Clujului. Tetapolis plus Cluj Innovation City, într-o locație de 202 hectare, pusă la dispoziție de administrația locală poate fi un argument imbatabile în fața oricărei comisii, naționale sau internaționale”, a mai precizat Boc.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, promite, și el, că de acum înainte va exista un parteneriat funcțional între cele două instituții,.

De astăzi încolo transmitem unitate, stabilitate, iar lucrurile vor merge cum nu au mai mers după 90 între Consiliul Local și Consiliul Județean, între primar și președintele CJ și tot ceea ce este în folosul și în beneficiul clujenilor. Vom colabora cu domnul primar și vom fi o echipă unită”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan.

Comentarii Facebook