Primăria Cluj-Napoca construiește parking pentru mașini de lux

 

Cu toate că municipiul Cluj-Napoca are un deficit de zeci de mii de locuri de parcare, Primăria Cluj-Napoca vrea să rezolve mai întâi problema locurilor de parcare pentru mașinile de lux. 

 

Parkingul va fi amplasat în Mănăştur, între străzile Primăverii şi Peana. Imobilul ar urma să aibă două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane. În total vor fi 266 de locuri, din care 42 pentru maşini de lux şi 27 pentru vehicule electrice, dar şi cu locuri destinate bicicletelor, scrie Adevărul.ro.

 

Parkingul va costa 25 de milioane de lei, plus TVA, dar bugetul pentru acest an este numai de un milion de lei. Termenul de finalizare este de 18 luni. ”Toate parkingurile pe care urmează să le construim pe viitor vor avea locuri şi pentru maşinile electrice. Acest lucru nu este însă valabil pentru cele care deja se află în diferite faze de execuţie, pentru că acolo nu mai putem modifica proiectele”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

 

Oficial, în Cluj-Napoca este un deficit de zeci de mii locuri de parcare, dar cel mai probabil este vorba despre mult mai multe.

 

Primăria a demarat o serie de proiecte pentru realizarea unor parkinguri, însă multe dintre acestea bat pasul pe loc. Este şi cazul imobilului de pe strada Negoiu, care trebuia finalizat încă din 2013, însă nu a fost dat nici în prezent în folosinţă.

 

Citeste mai mult: adev.ro/p3oj2c

Comentarii Facebook