Sambata 3 Decembrie

Primăria Cluj-Napoca anunță că încep procedurile de expropriere pentru cele 4 noi parcuri din oraș


Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că începe procedurile de expropriere pentru crearea celor 4 noi parcuri în suprafață de peste 55 de ha vor fi amenajate pentru clujeni, în special în zone în care spațiul verde actual este mai puțin generos.

Astfel, Parcul Est, Parcul Bună Ziua, Parcul Zorilor și zona verde a Canalului Morii - tronson Parcul Rozelor sunt în diverse stadii de implementare, potrivit viceprimarului Dan Tarcea:

-La parcurile Bună Ziua și Zorilor au fost aprobate studiile de oportunitate prin care s-au identificat terenurile pe care se vor amenaja.

Zona Becaș este recomandarea specialiștilor pentru cartierul Bună Ziua, parc ce va fi realizat pe o suprafață de 7,8 ha care deservește peste 6.500 de locuitori, într-o zonă în plină dezvoltare. Locația parcului este situată la o distanță mică față de stația de transport public, și în apropierea străzilor Măceșului, Mihai Romănul, Str. Bună Ziua și Calea Turzii.

Parcul din Zorilor va fi în zona Observator, pe o suprafață de 1,2 ha care deservește peste 20.000 de locuitori.

-Parcul Est (46,19 ha) și zona verde a Canalului Morii - tronson Parcul Rozelor au fost introduse pe lista de investiții pentru anul 2019 în cadrul rectificării bugetare.

Pentru Parcul Est și Parcul Bună Ziua vor fi organizate concursuri internaționale de soluții, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

Comentarii Facebook